Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 14th, 2021 | by fileto

0

4ωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos από Καβάλα

Στο λιμάνι της Καβάλας παρέμεινε μέχρι τις 12 μμ περίπου το μεσημέρι , το πλοίο της Blue Star Ferries, Blue Star Myconos

Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες που επικοινώνησαν με τον τηλεοπτικό σταθμό «Επιλογές», μέσα από το πλοίο, αναστάτωση υπήρξε κατά την αποβίβαση όταν επιβιβάστηκαν σε αυτό 5 άτομα τα οποία ήταν ανεμβολίαστα ή μερικώς εμβολιασμένα (πρώτη δόση ή δεν είχε περάσει το 15ήμερο από την δεύτερη) και δεν είχαν μαζί τους τα κατάλληλα έγγραφα για να ταξιδέψουν (αρνητικά τεστ).

Επειδή τα άτομα αυτά ανήκαν σε γκρουπ, ξαναέγινε έλεγχος σε όλα άτομα του της ίδιας ομάδας και διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν τελικά. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι λίγο μετά τις 10 πμ, αλλά στην μέση του λιμανιού της Καβάλας σταμάτησε, ενημερώνοντας τους επιβάτες ότι υπάρχει πρόβλημα με την άγκυρα. Δύο ώρες περίπου μετά, το καράβι ξαναξεκίνησε με όπισθεν και ξαναμπήκε στο λιμάνι όπου και επιβιβάστηκαν τα 5 άτομα που είχαν κατέβει από το γκρουπ.

Οι επιβάτες καταγγέλλουν ότι το θέμα της άγκυρας ήταν μία πρόφαση για να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση καθώς περίμεναν το group των τουριστών να επιστρέψει με τα αποτελέσματα των rapid test.

Τελικά σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες τα άτομα αυτά μετέβησαν είτε σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είτε σε διαγνωστικό κέντρο και έκαναν το τεστ. Επέστρεψαν στο πλοίο και τους επετράπη η επιβίβαση.

Τι λέει το Λιμεναρχείο

Το Λιμεναρχείο Καβάλας πάντως, διαψεύδει τις καταγγελίες.

Όπως λένε οι Λιμενικές Αρχές το πλοίο όντως αντιμετώπισε πρόβλημα σε μία από τις άγκυρές του που κόλλησε στο βυθό και έγιναν εργασίες προκειμένου να ξεκολλήσει.

Απλώς οι συγκεκριμένοι επιβάτες εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση κατάφεραν και πρόλαβαν να προσκομίσουν τα αρνητικά τεστ που είναι απαραίτητα κι έτσι τους επετράπη η είσοδος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑