Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 29th, 2021 | by fileto

0

Ευτυχώς που η Θάσος παραμένει «πράσινη»!

Στην Καβάλα καταγράφηκαν και τα κρούσματα της κατασκήνωσης στην παραλία Οφρυνίου και ανέβασαν τον αριθμό!

Σε πεδίο μάχης με αντίπαλο τον χρόνο έχει μετατραπεί η χώρα καθώς από τη μία πλευρά οι επιστήμονες και η κυβέρνηση δίνουν τον αγώνα να πείσουν τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο για να κρατηθεί στη ζωή το νεόδμητο τείχος ανοσίας και από την άλλη, ο ίδιος ο ιός που επιχειρεί να εξαπλωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκμεταλλευόμενος τις ρηγματώσεις στη θωράκιση του πληθυσμού.

Το πλέον πύρινο μέτωπο της μάχης έχει μεταφερθεί στις νησιώτικες περιοχές της χώρας, όπου εδώ και πολλές μέρες συρρέουν επισκέπτες και ξένοι τουρίστες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι περιοχές αυτές που μοιάζουν με εργαστήρια πολλαπλασιασμού της νόσου, διοχετεύουν τις μολύνσεις μέσω των εκδρομέων που επιστρέφουν, και στην ηπειρωτική χώρα. Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζεται και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Οι εισαγωγές στις κλινικές

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 144 (61.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.799 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 196 (ημερήσια μεταβολή +28.1%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 167 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι περιοχές που παρατηρείται μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο είναι η Θράκη, η Πελοπόννησος, ο Βόλος και η Κρήτη, ενώ οι επιστήμονες σημειώνουν πως  υπάρχουν σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο του κοροναϊού  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στη Μύκονο, την Τήνο και την Πάρο έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς η θετικότητα της νόσου υπολογίζεται σε 4,27%, 4,20% και 5,10% , αντίστοιχα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 2.874 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ στα τρία νησιά εντοπίστηκαν 23, 10 και 22 νέες μολύνσεις αντίστοιχα.

Ο συναγερμός και για Καβάλα

Την ίδια στιγμή σταθερά σε κατάσταση συναγερμού, βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να καταγράφει 123 κρούσματα, το Ρέθυμνο 53 και τα Χανιά 88. Ακόμα, 65 κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 56 η Κοζάνη, 50 η Κορινθία και 71 η Ρόδος.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σε κατασκηνώσεις στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, στη Σιθωνία και τη Κασσάνδρα.  Συνολικά, οι παιδικές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας έχουν καταγράψει 100 κρούσματα.

Τα 50 από αυτά εντοπίζονται στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική.  Άλλα 8 κρούσματα εντοπίστηκαν στην παιδική κατασκήνωση της Καβάλας, άλλα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στην παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Σιθωνίας στην Χαλκιδική.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑