Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 31st, 2021 | by fileto

0

Η μεταφορά λαθρομεταναστών δεν ευδοκίμησε…

Συνελήφθησαν χθες (30-7-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και μία ημεδαπή, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, δύο από τους αλλοδαπούς διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους τρείς δράστες, τους οποίους εντόπισαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην περιοχή και προέκυψε οι εμπλοκή τους στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε από την έρευνα ότι οι τρεις παραπάνω δράστες μετέφεραν τους άλλους δύο σε συγκεκριμένη περιοχή του Έβρου, απ’ όπου οι τελευταίοι παρέλαβαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τους διακινούμενους, προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, οι τρεις πρώτοι δράστες υπέδειξαν στους άλλους δύο συγκεκριμένο δρομολόγιο για την πραγματοποίηση της παράνομης μεταφοράς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή την 14-07-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας .

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

30072021diakinisiorestiadaΣυνελήφθη προχθες (29-7-2021) το μεσημέρι , στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου , από αστυνομικούς Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους δράστες σε αγροτική περιοχή να επιβιβάζουν σε τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν με τα οχήματα πα ράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑