Lifestyle

Published on August 11th, 2021 | by fileto

0

Πείραμα Κορσικής στη Σαμοθράκη;

…Φέτος κάτι συμβαίνει στην ακριτική Σαμοθράκη με τον τουρισμό και την ανάπτυξή του 

 

Αν υπάρχει ένα νησί που μπορεί να ακολουθήσει το πείραμα που έγινε στην Κορσική, με τον οικοτουρισμό που κοστίζει πολλά στους επισκέπτες τουρίστες της είναι η Σαμοθράκη.

Η άγρια φύση της Κορσικής, που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της.

Σ’ αυτό το νησί των θρύλων το άρωµα του φασκόµηλου και του θυµαριού µπερδεύεται µε την αρµύρα της θάλασσας, το βουνό µε την ακρογιαλιά, τα χωριά-ορεινές αετοφωλιές µε τις πιο τουριστικές πόλεις των παραλίων. Αν σε όλα αυτά προσθέσουµε τα ατµοσφαιρικά καταλύµατα και gourmet spots που αυξάνονται σταθερά, παίρνουµε τον απόλυτο περιπετειώδη µεσογειακό προορισµό!

Το ίδιο σε φυσικό τοπίο συμβαίνει και στην ακριτική Σαμοθράκη, η οποία διαθέτει εντυπωσιακές ακτές, γαλαζοπράσινες θάλασσες, αλλά και πυκνά δάση, απάτητες κορυφές, βραχώδεις όρμοι και καταπράσινες κοιλάδες… Η σύνθεση όλων αυτών των στοιχείων κάνουν το νησί να συγκαταλέγεται στους πιο ανερχόμενους προορισμούς της επόμενης περιόδου.

Φέτος η Σαμοθράκη παρά την πανδημία και τον κορωνοϊό είναι ένα νησί όπου γίνεται το σώσε από επισκέπτες.

Τα καράβια που μεταφέρουν από την Αλεξανδρούπολη επισκέπτες έχουν να διαχειριστούν ουρές επιβατών, οι οποίες δεν έχουν ξαναυπάρξει στο λιμάνι.

Οι πληρότητες έχουν αγγίξει το 100%, ενώ ακόμη και το δημοτικό κάμπινγκ στον Φονιά είναι κομπλέ.

Αν ο καιρός κρατήσει και ο Σεπτέμβριος θα έχει ικανοποιητικές πληρότητες της τάξης του 80%.

Η Σαμοθράκη των συνταξιούχων από τη μια που πήγαιναν στα λουτρά και των νέων που κατασκήνωναν στις Βάθρες έχει χαθεί ανεπιστρεπτί.

Στο νησί φιλοξενούνται κυρίως Έλληνες, Ρουμάνοι και Βούλγαροι τουρίστες, ενώ ένα 20% επί των συνολικών κρατήσεων είναι Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί και Ισραηλινοί.

Στην περίπτωση των τελευταίων, που … ανακάλυψαν το νησί την τελευταία τριετία, οι διακοπές συχνά συνδυάζονται και με αναζήτησή εξοχικής κατοικίας, κυρίως αγροκτημάτων που είτε διαθέτουν μικρή κατοικίας εντός τους, είτε έκτασης στην οποία θα οικοδομήσουν οι ίδιοι το εξοχικό τους.

Συνήθως οι Ισραηλινοί επενδυτές είναι έτοιμοι να διαθέσουν ανάλογα με το ακίνητο που θα αποκτήσουν από 50.000 έως 150.000 ευρώ, ενώ όπως λένε άνθρωποι που έχουν γνώση των εν λόγω αγοροπωλησιών είναι ιδιαίτερα λεπτολόγοι.

Την ίδια ώρα μια νέα τουριστική βιομηχανία αρχίζει, έστω και αργά να γεννάται στο εναλλακτικό νησί, αυτό της κατασκευής πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Ο λόγος για επενδύσεις που αυτή την περίοδο υλοποιούνται και αφορούν στη δημιουργία βιλών προς εκμετάλλευση, ένα είδος καταλυμάτων που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στη Σαμοθράκη.

Αυτή την περίοδο όπως εξηγεί στη Voria. gr  ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας οι εν λόγω επενδύσεις που υλοποιούνται από Έλληνες, Βούλγαρους και Ρουμάνους βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης για την οικοδόμηση τους ενώ ο στόχος είναι το καλοκαίρι του 2022 να είναι αποπερατωμένες.

 

Πρόκειται για μια νέα πρόταση εξοχικής κατοικίας στη Σαμοθράκη που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εν δυνάμει αγοραστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν μόνο την επιλογή αγοράς παλιάς κατοικίας, η οποία θα χρειαζόταν ανακαίνιση, ή την αγορά αγροκτήματος με οίκημα μέσα σε αυτό ή την κατασκευή του.

Οι βίλες που θα οικοδομηθούν ανά επένδυση θα είναι στη μια περίπτωση περίπτωση περί τις δέκα, ενώ στη δεύτερη οκτώ. Μάλιστα στα σχέδια είναι και η δημιουργία μικρής πισίνας για έκαστη εξ αυτών.

Οι βίλες θα αναπτυχθούν τόσο στη νότια, όσο και στη βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ κάποιες εξ αυτών  θα είναι πρώτες στο κύμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑