Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 16th, 2021 | by fileto

0

Αλήθεια πως πήρε φωτιά η Νυμφαία;

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η πυρκαγιά στο άλσος της Νυμφαίας ανήμερα Δεκαπενταύγουστου και θα πρέπει η Πυροσβεστική τώρα που έσβησε την φωτιά να ψάξει βαθειά και να αποκαλύψει τι ήταν εκείνο που την προκάλεσε.

Το περίεργο είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες εθελοντικές ομάδες είχαν αναφέρει ότι θα περιφρουρούν το δάσος, το οποίο σημειωτέον βρίσκεται δίπλα σε δύο μεγάλα στρατόπεδα της Κομοτηνής.

Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση χθές το μεσημέρι, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική προστασία, την Αστυνομία, την Π.Ε. Ροδόπης, καθώς και ομάδων εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθνοφυλάκων και άλλων.

Συνολικά επιχείρησαν  66 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 4 αερομεταφερόμενα μέσα (ένα Καναντέρ, 2 Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο) ενώ υπήρχε και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

«Από την πρώτη στιγμή που καταλάβαμε ότι υπάρχει φωτιά, φάνηκε ότι όλες μας οι δυνάμεις ήταν έτοιμες και συντονισμένες. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπου ζήτησα να συνδράμουν εναέρια μέσα, όπως και έγινε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επικοινωνήσαμε άλλες 2 φορές όπου τον ενημέρωνα για την κατάσταση. Η εστία ξεκίνησε βορειοδυτικά της Νυμφαίας κοντά στις περιοχές της Καρυδιάς και της Πανδρόσου, αλλά γρήγορα μεταφέρθηκε προς το εσωτερικό του δάσους. Ήταν μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά και να ολοκληρώσουμε την κατάσβεση της τόσο γρήγορα.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους όσους επιχείρησαν, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την αστυνομία, το στρατό μας, όλους τους εθελοντές που λειτούργησαν οργανωμένα σαν μία γροθιά.

Στην περιοχή από χθες προληπτικά παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και εθελοντές σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση.

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ-ΦΩΤΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΑ236285913_10215687233892945_3414367776497577669_nΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Εναέρια μέσα ζήτησε από την κυβέρνηση ο Στυλιανίδης

Ο Βουλευτής Ροδόπης επικοινώνησε άμεσα με το που ξέσπασε η πυρκαγιά, με τους Υφυπουργούς Χαρδαλιά και Οικονόμου ζητώντας εναέρια συνδρομή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Ευτυχώς οι γρήγορες κινήσεις και ο καλός συντονισμός απέτρεψαν το χειρότερο. Προστατεύτηκε ο πνεύμονας στο τρίγωνο Πάνδροσος-Καρυδιά-Νυμφαία. Συγχαρητήρια σε αυτούς που ξέρουν να επιχειρούν και ευχαριστούμε για την προσφορά τους», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης αφού τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑