Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2021 | by fileto

0

Σε μια μέρα σύλληψη 6 διακινητών στην ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν χθες (23-8-2021), στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης έξι (6) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

24082021diakinisiantmak001 24082021diakinisiantmak002Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Αμφίπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό και τους δύο ημεδαπούς διακινητές , διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του επιχείρησε να διαφύγουν πεζή , χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν άλλον ένα αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στον Έβρο (ευρύτερη περιοχή Αρδανίου), αστυνομικοί τ ου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς να τα καταφέρουν.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Φερών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑