Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2021 | by fileto

0

12 ανεμβολίαστοι σε Δομή της Δράμας… πήραν “εξιτήριο”

Αναστολή εργασίας για 21 εργαζόμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, λόγω της άρνησή τους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Παράλληλα τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ήδη από 19 Αυγούστου 12 εργαζόμενοι, στις δομές του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων στη Δράμα.

Με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι “Ήταν οι ίδιοι εργαζόμενοι που όταν απέμειναν ελάχιστοι στην υπηρεσία με μειωμένο προσωπικό δεν διαμαρτυρήθηκαν και ανταπεξήλθαν επάξια στα καθήκοντά τους”…

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτήν την απόφαση…»

Στο δελτίο Τύπου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, αναφέρονται τα εξής:

[Από χθες 19 Αυγούστου 2021, 21 εργαζόμενοι μόνιμοι υπάλληλοι και επικουρικό προσωπικό τέθηκαν σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησής τους στην υποχρέωση του εμβολιασμού. (σ.σ. Του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ).

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτήν την απόφαση που καταπατά κάθε δικαίωμα και δίκαιο (σύνταγμα της χώρας μας, ευρωπαϊκό δίκαιο, διεθνείς συμβάσεις) στερώντας από τον κάθε εργαζόμενο βασικά του δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι τα ίδια πρόσωπα που με αυταπάρνηση φρόντιζαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους θετικούς περιθαλπόμενους παραβλέποντας κάθε κίνδυνο για την δική τους υγεία.

Ήταν οι ίδιοι εργαζόμενοι που όταν απέμειναν ελάχιστοι στην υπηρεσία με μειωμένο προσωπικό δεν διαμαρτυρήθηκαν και ανταπεξήλθαν επάξια στα καθήκοντά τους.

Καλούμε κάθε κόμμα, κάθε φορέα, κάθε πολίτη να συνταχθεί στον αγώνα μας ώστε όλοι ενωμένοι να υπερασπιστούμε κάθε δικαίωμα με αλληλεγγύη και σεβασμό.

Εκπρόσωπος ανεμβολίαστων εργαζομένων Π.Χ.Π. ΔΡΑΜΑΣ

Κούνιου Φωτεινή.]


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑