Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 29th, 2021 | by fileto

0

Στυλιανίδης: Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τον γενικό υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συνέντευξη του την Κυριακή 29 Αυγούστου στην εφημερίδα Kontra News.

Ο Βουλευτής Ροδόπης, επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρόεδρος Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος, επισημαίνει ότι η υποχρεωτικότητα «προσκρούει στην προστασία δικαιωμάτων του ανθρώπου και θα καταπέσει συνταγματικά». Ωστόσο, όπως προσθέτει, «είναι αυτονόητο, ότι με τη μορφή της εξαίρεσης μπορεί να επιβληθούν μέτρα υποχρεωτικά σε συγκεκριμένες κρίσιμες κατηγορίες».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην εφ. Kontra News:

Τι επιπτώσεις θα προκαλέσει στην Ελλάδα η γεωπολιτική αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας;

Η Εθνική Στρατηγική της Ελλάδας δεν πρέπει να ετεροπροσδιορίζεται, ούτε φυσικά να εγκλωβίζεται στις διμερείς διαφορές με την Τουρκία, αλλά να είναι έξυπνη, ανοιχτή και πολυδιάστατη. Αυτό που έχει σημασία είναι η όποια αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ και γενικότερα τη Δυτική Συμμαχία προς την Ανατολή ή την Κεντρική Ασία να μην θίγει τα Ελληνικά δίκαια και να μη στρέφεται κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Η ανθεκτικότητα του ΝΑΤΟ και η αποτελεσματικότητα της ΕΕ κρίνονται από το κατά πόσο έχουν ως Συμμαχίες μετεξελιχθεί σε Κοινότητες Αξιών που υποστηρίζουν και επιβάλουν το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα αυτό πρέπει να το υπενθυμίζει και να το αναδεικνύει συνεχώς κεφαλαιοποιώντας τη συμμαχική της συνέπεια.

Πιστεύετε ότι τα σύνορά μας είναι θωρακισμένα και μπορούν να αντιμετωπίσουν προσφυγικές ροές από την Τουρκία;

Σίγουρα φυλάσσονται αποτελεσματικότερα από ότι στο παρελθόν με το φράχτη στον Έβρο και την ασπίδα στο Αιγαίο, ωστόσο δεν είναι αδιαπέραστα, όταν οι ροές είναι μαζικές και υποκινούμενες από διεθνή κυκλώματα. Τελευταία έχουμε εισρροές και από το βορρά κι αυτό πρέπει να το δούμε μαζί με τους γείτονες μας. Είναι επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί η συνοριοφυλακή στη οπισθοφυλακή της Ροδόπης στη Θράκη με τους 100 νέους συνοριοφύλακες με ενδοποιότητα που έχουν εξαγγελθεί και σε αυτούς θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και Πομάκοι από τον ορεινό όγκο που γνωρίζουν τα περάσματα. Εκτός των άλλων έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους της Θράκης από την προσέγγιση ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων.

Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ποιες παρενέργειες προκαλεί στις χώρες της Μέσης Ανατολής και γενικά στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου;

Είναι αδιανόητη εξέλιξη, ότι σκοπιμότητα κι αν εξυπηρετεί. Αν είναι πολιτική αστοχία, αναδεικνύει μια απίστευτη ρηχότητα και επιπολαιότητα στις αποφάσεις της Δύσης που ενθαρρύνει τους απανταχού ακραίους. Αν είναι μέρος μιας στρατηγικής που δεν μπορούμε να διαβάσουμε, στέλνει σαφώς το χειρότερο μήνυμα σε όλους αυτούς που εμπιστεύτηκαν τις ΗΠΑ και την ΕΕ και σήμερα είναι εκτεθειμένοι στην βαναυσότητα και την απειλή των ακραίων ισλαμιστών.

 4. Τι σας άφησε πίσω η διαχείριση των πυρκαγιών;

Όπου υπήρξε άμεση και οργανωμένη αντίδραση είχαμε θετικά αποτελέσματα, όπως στην πυρκαγιά της Ροδόπης. Αντίθετα, όπου υπήρξε καθυστέρηση, το τίμημα που πληρώσαμε ήταν ακριβό. Ευτυχώς αν και χάθηκαν περιουσίες και κόποι μιας ζωής, προστατέυτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ανθρώπινη ζωή. Οφείλουμε ευχαριστίες σε όλους αυτούς που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οφείλουμε όμως και να συνειδητοποιήσουμε ότι «καλύτερο το προβλέπειν του θεραπεραπεύειν». Η έγκαιρη προετοιμασία, οι καθαρισμοί των δασών και οι αντιπυρικές ζώνες, η στελέχωση των υπηρεσιών, η εκπαίδευση των στελεχών, η προμήθεια εναέριων μέσων είναι αυτό που μένει ως συμπέρασμα. Επίσης είναι εντυπωσιακός και περίεργα μεγάλος ο αριθμός των πυρκαγιών την ίδια ακριβώς ώρα παντού. Αυτό γεννά συνειρμούς περίεργους και είναι αντικείμενο για μια σοβαρή και σε βάθος έρευνα.

Εκτιμάτε ότι πρέπει να αποφασισθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός με δεδομένο ότι τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και οι διασωληνωμένοι προκαλούν έμφραγμα στο Ε.Σ.Υ;

Γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να αποφασιστεί, διότι προσκρούει στην προστασία δικαιωμάτων του ανθρώπου και θα καταπέσει συνταγματικά. Ωστόσο είναι αυτονόητο, ότι με τη μορφή της εξαίρεσης μπορεί να επιβληθούν μέτρα υποχρεωτικά σε συγκεκριμένες κρίσιμες κατηγορίες. Οι ειδικές κατηγορίες αυτές, όπως πχ ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό επιλέγονται με κριτήριο την μαζική επαφή τους με το αντίστοιχο κοινό. Στόχος των μέτρων αυτών είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία και φυσικά το δικαίωμα της ζωής για τον ίδιο τον περιοριζόμενο αλλά και τους άλλους. Έτσι το δίκαιο του περιορισμού που επιβάλλεται ή δίκαιο της ανάγκης όπως συνήθως αποκαλείται, λειτουργεί προληπτικά και παιδαγωγικά, κόντρα στην παραπληροφόρηση, τη δημαγωγία και τη λαϊκίστικη πολιτική εκμετάλλευση του φόβου των ανθρώπων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑