Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 30th, 2021 | by fileto

0

Φέρνει Λόρνα ο Μέτιος στην Κομοτηνή!

412ca0b2-lornaΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να τιμήσει την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και ώρα 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, η μουσικοθεατρική παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη – Έλλη Βοζικιάδου».

Η παράσταση περιλαμβάνει ιστορικές αφηγήσεις από το έπος του ’21, επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών (Κ. Παλαμά, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, Κ. Βάρναλη, Α. Βαλαωρίτη, κ.ά.), σε συνδυασμό με τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα σπουδαίων συνθετών και στιχουργών (Μ. Θεοδωράκη, Λ. Παπαδόπουλου, Μ. Λοΐζου, Α. Καλδάρα, Πυθαγόρα, Θ. Σακελλαρίδη, Μ. Τραϊφόρου, Λ.Κηλαϊδόνη, Χ. Λεοντή, Μ. Ευθυμιάδη, κ.ά.), και με ιδιαίτερη αφιέρωση στις Ελληνίδες ηρωίδες του ΄21 (Λασκαρίνα, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δέσπω κ.λπ.).

Συντελεστές της παράστασης:

  • Τραγούδι: Λόρνα και Σταύρος Βαϊνάς.
  • Αφήγηση–απαγγελία: Μαρία Συμεών, Γιάννης Λεβέντης.
  • Μουσική: Θάνος Γεωργουλάς/πιάνο–πνευστά, Γιώργος Παχής/μπουζούκι-λαούτο, Σταμάτης Χρήστου/πλήκτρα, Ντίνος Ράλλης/κιθάρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την είσοδο απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση μέσω του pamth.gov.gr όπου αφού εισέλθετε κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο “Online Ηλεκτρονικές κρατήσεις”.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Έναρξη κρατήσεων: 30/8/2021 στις 11 π.μ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑