Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 1st, 2021 | by fileto

0

125 υγειονομικοί ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο Καβάλας  

 

Με 125 εργαζόμενους υγειονομικούς λιγότερους, σε σύνολο 1.007 εργαζομένων συνεχίζει σήμερα την λειτουργία του το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά την αναστολή στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης.

Οι 125 εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι, μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας έως ότου εμβολιαστούν, αλλά αυτό θα πάρει μπορεί και διάστημα ενός μηνός με αποτέλεσμα να μείνει ξεκρέμαστο το σύστημα δημόσιας υγείας που προσφέρεται από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ντίνο Κλειτσιώτη, θα γίνει συγχώνευση κλινικών προκειμένου να αποφευχθεί η αρυθμία του συστήματος, αλλά ο αριθμός των ανεμβολίαστων είναι μεγάλος και ίσως να υπάρξει αναστολή του μέτρου πανελλαδικά μια και οι αριθμοί είναι ιλιγγιώδεις σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ένταση μεταξύ εργαζόμενων που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και του διοικητή, επικράτησε μια και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μαζί με τις καθαρίστριες (!) κινήθηκαν απειλητικά κατά του Ντίνου Κλειτσιώτη χωρίς να δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο.

Πολύ χειρότερη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Δράμας, στο οποίο επί συνόλου 640 εργαζομένων περισσότεροι από 120 είναι ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, από αυτούς οι 90 είναι νοσηλευτές, με αποτέλεσμα με τις αναστολές εργασίας να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Να μην ξεχνάμε ότι στην Δράμα είχαμε θανάτους στο νοσηλευτικό προσωπικό από τον κορωνοϊό.

φωτο: Kavalanews


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑