Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 5th, 2021 | by fileto

0

Στρατιωτικός τουρισμός στα λόγια για τα Οχυρά

Στις 26 Ιουλίου, η «Ελληνική Λύση» κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή , ρωτώντας τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και Τουρισμού, για το αν προτίθενται να προβούν στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να υποστηριχθεί το εγχείρημα των ανωτέρω τοπικών Αναπτυξιακών Εταιρειών, ώστε η ευρύτερη περιοχή των Οχυρών Μεταξά να αναδειχθεί περαιτέρω ως ιστορικός τουριστικός προορισμός και να αποκτήσει την οφειλόμενη αίγλη που δικαιούται…

οχυρα δραμα ΛίσεΗ κα. Ζαχαράκη μιλάει επίσης για τον θεματικό τουρισμό, ο οποίος «αποτελεί μοχλό τοπικής και περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων αλλά και στη στήριξη και ενίσχυση της υπάρχουσας απασχόλησης του γηγενούς πληθυσμού, με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου».

Σε άλλο σημείο, σημειώνεται ότι «ειδική μορφή τουρισμού αποτελεί και ο στρατιωτικός τουρισμός που ανήκει στα σχετικώς νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενα είδη τουρισμού διεθνώς και η Ελλάδα διαθέτει πλήθος αξιοθέατων της συγκεκριμένης κατηγορίας, σε ολόκληρη την επικράτεια αλλά και από διαφορετικές περιόδους της ιστορικής πορείας του έθνους. Προς την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην Ελλάδα σημειώνεται ότι στις 31/5/2021, υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού. Τα τρία Υπουργεία και το Πολεμικό Μουσείο, ως Φορέας Συντονισμού και Υλοποίησης της Συνεργασίας, θα καταρτίσουν δράσεις ανάδειξης, προώθησης και προβολής του στρατιωτικού τουρισμού».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑