Uncategorized

Published on September 14th, 2021 | by fileto

0

Καβαλιώτικο σκάφος πήρε φωτιά στη Λευκάδα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες την 11.09.2021, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ”ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΟΠΟΥΣ” Ν. Καβάλας 409, χωρίς επιβαίνοντες, εντός μαρίνας Λευκάδας.

Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας μετέβησαν στο σημείο, ενεργοποιώντας το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η μαρίνα Λευκάδας, για συνδρομή στο περιστατικό. Ακόμη, στην περιοχή έσπευσαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, ενώ στο σημείο επιχειρούσε ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας. Το εν λόγω σκάφος απομακρύνθηκε από το σημείο και με τους κατάλληλους χειρισμούς, από μικρά βοηθητικά σκάφη της μαρίνας Λευκάδας, μεταφέρθηκε απέναντι αυτής εντός διαύλου. Στη συνέχεια, τριμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς υποβοήθηση κατασβεστικής προσπάθειας από θαλάσσης, ενώ από ξηράς συνεχιζόταν η προσπάθεια κατάσβεσης της.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ημιβύθιση του ”ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΟΠΟΥΣ” σε σημείο όπου δεν εμποδίζεται η διέλευση των σκαφών.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ παρατηρήθηκε μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας απόχρωσης καθώς και αυτοδιαλυόμενα πετρελαιοειδή και λιπαντικά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑