Uncategorized

Published on September 14th, 2021 | by fileto

0

Εξώδικο σε Κεραμέως από εκπαιδευτικούς Καβάλας – Ξάνθης

Εξώδικη διαμαρτυρία αποστέλλουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας – Ξάνθης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η εξώδικη διαμαρτυρία αποστέλλεται προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Απόστολο Βαγενά, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Ιωαννίδη Χρήστο, την Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Στυλιανίδου Ευμορφία, τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως αναφέρουν κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που υπογράφουν την εξώδικη διαμαρτυρία, έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ενώ κάποιοι άλλοι «τελούμε υπό την ασφυκτική τηλεοπτική — εργασιακή πίεση προκειμένου εντέλει να εμβολιαστούμε», όπως αναφέρουν.

Συνεχίζουν τονίζοντας πως όλοι τους θεωρούν ότι τα εν λόγω εμβόλια που ακόμη βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο και έχουν λάβει προσωρινές εγκρίσεις, δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τους όρους που θέτει η πρόσφατη υπ’ αριθμ. 2387/2020 απόφαση του ΣτΕ περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού προκειμένου αυτός να κριθεί συνταγματικά ανεκτός.

Στο εξώδικο αναφέρουν ακόμη πως η κυβέρνηση και οι επιστήμονες διακήρυτταν με κάθε βεβαιότητα πως η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι επικίνδυνη και αντιμετωπίζεται επιτυχώς από τις δύο δόσεις εμβολίου, ενώ παραθέτουν στοιχεία από διεθνή δεδομένα τα οποία αποδεικνύουν το αντίθετο.

«Όσοι από εμάς εμβολιαστήκαμε σας δηλώνουμε κ. Υπουργέ δια του παρόντος ότι για οποιαδήποτε λοιπόν βλάβη της υγείας μας που τυχόν αυτή παρουσιαστεί άμεσα ή στο μέλλον από παρενέργεια του εμβολίου κατά covid-19 που λάβαμε ή πρόκειται να λάβουμε, σας δηλώνουμε ότι θα θεωρήσουμε την κυβέρνηση σας και εσάς προσωπικά άμεσα υπαίτιους με ο,τιδήποτε αυτό συνεπάγεται για την αστική και ποινική σας ευθύνη», τονίζουν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑