Uncategorized

Published on September 16th, 2021 | by fileto

0

Παραίτηση Τσαλίδη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την αποχώρηση του έως σήμερα διευθύνονοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη, από την Ξάνθη, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η εταιρία.

Όπως ενημερώνει, «κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος, Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνέχεια της αποδοχής της, ευχαρίστησε τον κ. Τσαλίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι την ανάληψη της θέσης του κ. Τσαλίδη προσωρινά αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθηγητής Dario Lo Bosco, εν αναμονή της σύγκλησης της Συνέλευσης των Μετόχων, με την οποία θα ανασυγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορισθεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος.

Επιπλέον, ο κ. Luca Zuccala αναλαμβάνει το ρόλο του Διευθυντή Λειτουργίας Μεταφορών, στο πλαίσιο διασφάλισης υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, γεγονός που αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι «για το αμέσως επόμενο διάστημα προσβλέπει σε σημαντικές συνέργειες με τις Κυβερνητικές Αρχές και τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιταχυνθεί η ανανέωση του στόλου οχημάτων με νέα τρένα υδρογόνου καθώς και η εφαρμογή ενός συστήματος car και bike sharing που θα συνδέει αρμονικά τον σιδηρόδρομο με τις πόλεις».

Ο απερχόμενος επικεφαλής της εταιρίας, πάντως, στην επιστολή αποχαιρετισμού των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ άφησε αιχμές για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα της χώρας, όπως έγραψε χθες το «ethnos.gr»: «Ελπίζω ότι η Ελληνική Πολιτεία θα αντιληφθεί επιτέλους τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο σιδηρόδρομος στην ανάπτυξη της οικονομίας και θα προχωρήσει άμεσα στα απαιτούμενα έργα τα οποία θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και θα αυξήσουν την χωρητικότητα του εθνικού δικτύου. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά στην επιστολή του κάνοντας σε άλλο σημείο λόγο και για τις «υποχρεωτικές βραδυπορίες», εξαιτίας της κατάστασης του δικτύου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑