Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 22nd, 2021 | by fileto

0

Συνάντηση Στυλιανίδη με την Πέτια Μιχαλέφσκι

 Στην Κομοτηνή συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Δρ. Ευριπιδης Στυλιανίδης με τη Βουλευτή Σμόλιαν του Σοσιαλιστικού κόμματος της Βουλγαρίας Πέτια  Μιχαλέφσκα.

Η συνάντηση έγινε σε συγκινησιακό κλίμα, διότι ο Βουλευτής Ροδόπης ήταν στενός φίλος του αείμνηστου πατέρα της και πρώην Υπουργού Υποδομών της Κυβέρνησης Στανίσεφ  Ντίμκο Μιχαλέφσκι, ο οποίος έφυγε πολύ νέος πριν μερικά χρόνια.

2Η Συμφωνία για τον Κάθετο Άξονα Νυμφαία - Κιρτζαλι μεταξύ Ε. Στυλιανίδη- Ντ. ΜιχaΛέφσκι στη Νυμφαία το 2005  Οι δύο πολιτικοί συνδέθηκαν στενά προωθώντας αποτελεσματικά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Βουλγαρίας. Ο Ντίμκο Μιχαλέφσκι ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού της γείτονος και σημερινού προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο κ.Στανίσεφ, όπως άλλωστε ήταν και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης του Κώστα Καραμανλή.

  Κάθε φορά που ανέκυπταν ζητήματα οι πρωθυπουργοί τους ανέθεταν να τα ξεμπλοκάρουν και το έκαναν με επιτυχία. Έτσι προώθησαν την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, τη διαπραγμάτευση της ενεργειακής συνεργασίας, την ενίσχυση αμοιβαίων επενδύσεων και κυρίως την υπογραφή και λειτουργία 5 συνοριακών διαβάσεων ή σταθμών με κορυφαίο έργο τον κάθετο άξονα Κομοτηνή- Νυμφαία- Κιρτζαλι, ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

  Συμφώνησαν στη Νυμφαία το 2005. Ολοκληρώθηκε σχεδόν το 2009 και παραδόθηκε το 2012 χάρη στη συστηματική τους συνεργασία, στην επιμονή και στην πίεση που ασκούσαν στις Κυβερνήσεις τους.

  Ο Ντίμκο Μιχαλεφσκι ήταν άλλωστε τότε Βουλευτής Κίρτζαλι και μετά Βουλευτής Σμόλιαν. όπως και ο Ευριπιδης Στυλιανίδης Βουλευτής Ροδόπης άρα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να αποκτήσουν Ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

  Την ιστορική αναδρομή αυτή έκαναν σήμερα στην Κομοτηνή μαζί και με τη νεοεκλεγείσα και εκ νέου υποψήφια κόρη του Υπουργού  Πέτια ΜΙΧΑΛΕΦΣΚΑ με την οποία συμφώνησαν μετά τις Βουλγαρικές εκλογές και μαζί με συναδέλφους τους από τα δύο Κοινοβούλια Ελλάδας και Βουλγαρίας να αναπτύξουν από κοινού πρωτοβουλίες, όπως το άνοιγμα της Νυμφαίας και για λεωφορεία, οι στοχευμένες εκδρομές τουριστικών γκρουπ στη Ροδόπη και τη Θράκη, η συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων και οι αδελφοποιήσεις μεταξύ πολιτιστικών συλλόγων ή επιμελητηρίων.

 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

  1. Η Συμφωνία για τον Κάθετο Άξονα Νυμφαία – Κιρτζαλι μεταξύ Ε. Στυλιανίδη- Ντ. ΜιχaΛέφσκι στη Νυμφαία το 2005

  1. Επιθεώρηση του υπό ολοκλήρωση έργου από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή Αύγουστος 2009

  1. Έναρξη λειτουργίας του άξονα παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη- Υποδομών Ντ. Μιχαλέφσκι και του Περιφερειάρχη Άρη Γιανακιδη 2012


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑