Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2021 | by fileto

0

Ο καπετάνιος στη Θάσο είχε πολλές παραβάσεις

Στο νησάκι της Γραμβούσας στη Θάσο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου προέβησαν στη σύλληψη 61χρονου κυβερνήτη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους, το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΖΕΥΣ» Ν.Κ. 294 με δεκατέσσερις (14) επιβάτες, οι οποίοι είχαν πληρώσει ναύλο για το ταξίδι από τη σκάλα Παναγιάς Θάσου έως την ανωτέρω περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος χειριζόταν ως κυβερνήτης το σκάφος, χωρίς να τηρείται το βιβλίο ναυτολογίου και χωρίς να έχει τα οριζόμενα από το νόμο ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία επί του πλοίου.

Επίσης πραγματοποιούσε πλου με ελλιπή οργανική σύνθεση του σκάφους, σε προσόντα και αριθμό, δεν είχε λάβει άδεια απόπλου και είχε αποπλεύσει χωρίς έλεγχο της Λιμενικής Αρχής.

Ο 61χρονος επανέλαβε το ναυτικό επάγγελμα χωρίς την άδεια της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, ενώ είναι συνταξιούχος ναυτικός και είχε δηλώσει ψευδώς την διακοπή δραστηριότητας του σκάφους σύμφωνα με την από 22 Σεπτεμβρίου 2021 υπεύθυνη δήλωση που είχε καταθέσει στη Λιμενική Αρχή Θάσου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑