Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2021 | by fileto

0

ΠΟΕΔΗΝ: Οριακή κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας

 «Οι αναστολές εργασίας οδήγησαν σε πλήρη απορρύθμιση τα Νοσοκομεία και τα κατέστησαν άκρως επικίνδυνα για τους ασθενείς», τονίζει για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οριακή χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω των αναστολών της εργασίας όσων αρνήθηκαν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας έως σήμερα είναι 100 εκ των οποίων οι 50 νοσηλευτές και ήδη η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείου ήταν στο ύψος των 176, προσθέτοντας και τους 50 η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά το 50% .

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σωματείο ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «άμεσα να δώσει νομοθετικά την δυνατότητα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να συνάψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας καθώς οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πρόσληψης προσωπικού είναι χρονοβόρος και η ανάγκη για άμεση, χθες όχι σήμερα, κάλυψη των κενών θέσεων είναι άκρως επιτακτική».

Χειρότερα στο Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης

Για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης., αναφέρει χαρακτηριστικά: «το κυτταρολογικό εργαστήριο έβαλε λουκέτο, αφού η μοναδική κυτταρολόγος τέθηκε σε αναστολή εργασίας». Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, πλέον «δεν εξετάζονται τα δείγματα βιολογικών υγρών ασθενών με υποψία καρκίνου.

Τι θα συμβεί στον ασθενή που πάσχει από καρκίνο και δεν το ξέρει αφού το δείγμα του παραμένει στα ψυγεία του κυτταρολογικού εργαστηρίου;»,  διερωτάται χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, «στο φαρμακείο που ετοιμάζονται προς έγχυση χημειοθεραπευτικά σχήματα η μία εκ των τριών νοσηλευτριών είναι σε αναστολή εργασίας.

Οι δύο νοσηλεύτριες που απομένουν τον άλλον μήνα βγαίνουν σε σύνταξη. Λόγω των αναστολών 44 νοσηλευτών στο νοσοκομείο δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό να μετακινηθεί στο εν λόγω τμήμα να εκπαιδευτεί.

Έχουν έρθει μόνο 4 νοσηλευτές για να καλύψουν τα κενά», καταγγέλλει.

Η εικόνα δεν είναι καλύτερη και σε ό,τι αφορά τα χειρουργεία στο νοσοκομείο: «Λόγω αναστολών εργασίας νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού λειτουργούν 2 χειρουργικές αίθουσες για έκτακτα περιστατικά και μία χειρουργική αίθουσα για τακτικά.

Ο καθηγητής νευροχειρουργικής επίσης βγήκε σε αναστολή εργασίας.

Οι λίστες χειρουργείου για νευροχειρουργικά περιστατικά εκτινάχθηκαν πάνω από τρία χρόνια.

Οι λίστες χειρουργείου για ορθοπεδικά πάνω από δύο χρόνια», επεσήμανε ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος τονίζει: «Ο ασθενής θέλει γιατρό και νοσηλευτή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας του. Δεν νοιάζεται εκείνη την ώρα για εμβολιασμένο γιατρό ή νοσηλευτή, με δεδομένο ότι τον φροντίζουν με ασφαλή μέτρα προστασίας.

Εάν δεν γυρίσουν πίσω τώρα οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα προστασίας που ούτως ή άλλως όλοι λαμβάνουμε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στους ασθενείς».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑