Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 3rd, 2021 | by fileto

0

Επιτέλους θα γίνει η γέφυρα των Κήπων

Μια θετική εξέλιξη αναφορικά με ένα πολύ σημαντικό και για χρόνια «παγωμένο» έργο προκύπτει από  την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, από την Εγνατία Οδό, για την «Εκπόνηση οριστικής μελέτης της 2ης διασυνοριακής οδικής γέφυρας στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήποι – Ύψαλα – (τμήμα R15.02)», προϋπολογισμού 2.239.829,00 € (πλέον ΦΠΑ).

Η γέφυρα  έχει χαρακτηριστεί ως έργο εθνικής σημασίας τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Τουρκία, καθώς θα συμβάλει δραστικά στην ομαλότερη διαχείριση της  αυξημένης κίνησης από και προς τη γείτονα χώρα, ενώ θα διευκολύνει σημαντικά και τη μεταφορά των εμπορευμάτων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Λίγο πριν τελειώσει το τρέχον έτος, η Εγνατία Οδός προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την εκπόνηση οριστικής μελέτης για τη γέφυρα Υψάλων – Κήπων, με χρονική διάρκεια της σύμβασης τους 13 μήνες. Μάλιστα, η Εγνατία Οδός φαίνεται πως θέλει επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς, όπως αναφέρεται, «για την ταχύτερη, σε σχέση με τη συμβατική προθεσμία, εκπόνηση της πλήρους μελέτης, προβλέπεται πρόσθετη καταβολή (πριμ), συνολικού ύψους ένα τοις εκατό (1%) της συμβατικής αξίας, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑