Αθλητικά

Published on October 7th, 2021 | by fileto

0

Μπάχαλο και “κλοτσοσκούφι” στη Super League 2…

Το βράδυ της Τρίτης (5/10) πραγματοποιήθηκε μετά κόπων και βασάνων η κλήρωση της Superleague 2, που τη φετινή σεζόν θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 (;) ομάδων, μετά το… έκτρωμα της αναδιάρθρωσης Αυγενάκη.

Το γεγονός ότι βέβαια ότι θα φτάσουμε στα μέσα Οκτωβρίου για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, φέρει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του υφυπουργού Αθλητισμού και του απίστευτου αλαλούμ που προκάλεσε η -δική του- Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με φακέλους να… πηγαινοέρχονται και τα Δικαστήρια να στέλνουν τις αποφάσεις της στα σκουπίδια.

Αφού λοιπόν ζήσαμε όλη αυτή την ιλαροτραγωδία το προηγούμενο διάστημα, φτάσαμε τελικά στη χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος, με αρχικό στόχο να ξεκινούσε το πρωτάθλημα την προσεχή Κυριακή, 10 Οκτωβρίου! Βέβαια, γρήγορα φάνηκε πως κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο και πλέον το σύνθημα είναι “17 (Οκτωβρίου) και… βλέπουμε”!

Κι αυτό γιατί μέχρι την τελευταία ημέρα υπήρχαν ομάδες που βρίσκονταν στον “αέρα” και διεκδικούσαν ως την ύστατη στιγμή την είσοδό τους στο πρωτάθλημα.

Ο λόγος για τις Δόξα Δράμας, Ασπρόπυργο, Καβάλα και Ζάκυνθο που θεωρητικά ακόμα ελπίζουν σε συμμετοχή τους στη Superleague 2 κι ας μη βρίσκονταν τα ονόματά τους στη χθεσινή κλήρωση! Η πρώτη εξ αυτών δε (Δόξα) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε και μήνυση εναντίον του προέδρου της Λίγκας  Λεωνίδα Λεουτσάκου, επειδή δεν μπήκε στην κληρωτίδα.

Ο λόγος που δεν συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση οι εν λόγω ομάδες; Ότι οι παλινωδίες με την αδειοδότηση ή μη τις είχε οδηγήσει να έχουν ουσιαστικά κενά ρόστερ. Ιδίως η Δόξα και  ο Ασπρόπυργος είναι ζήτημα αν βγάζουν… πεντάδα, ενώ ο Ιρανοκαδανός “ιδιοκτήτης” της Καβάλας, Άλεξ Χαντιτάτζι  βρέθηκε στην κλήρωση στη Γλυφάδα παρουσιάζοντας λίστα με… εννιά παίκτες (είναι απαραίτητο να υπάρχουν τουλάχιστον εννιά επαγγελματικά συμβόλαια για τις ομάδες), λέγοντας ότι θα παίζουν με αυτούς μέχρι τον Γενάρη!

Θεωρητικά οι τρεις αυτές ομάδες περιμένουν αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή τη ΕΠΟ να τους δώσει παράταση για την πραγματοποίηση μεταγραφών, καθώς η σχετική προθεσμία έχει λήξει εδώ και μέρες. Από την Ομοσπονδία ωστόσο αποκλείουν κατηγορηματικά να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού μία τέτοια απόφαση άλλωστε θα ήταν εντελώς διάτρητη και θα προσβαλλόταν και στα δικαστήρια, αφού θα ήταν αντίθετη και με τον κανονισμό της FIFA.

 Όσο για τη Ζάκυνθο; Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΕΑ κόπηκε εκ νέου ο φάκελός της, ωστόσο η ομάδα του Ιονίου εμφανίζεται να έχει ήδη προχωρήσει σε ένσταση ελπίζοντας σε ανατροπή της απόφασης. Κατά πληροφορίες το κώλυμα αφορούσε στον μέχρι πρότινος πρόεδρό της που είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και γι’ αυτό επρόκειτο να προχωρήσει σε αλλαγή προέδρου. Θα προλάβει άραγε τις προθεσμίες; Ίδωμεν!

Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι για Ασπρόπυργο και Ζάκυνθο υπάρχει ένα ξεχωριστό ερωτηματικό και πρέπει να περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Πάντως μέχρι πριν λίγες ώρες υπήρχε βεβαιότητα και στις τέσσερις αυτές ομάδες ότι την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση στη Superleague 2.

Πηγή: SDNA


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑