Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 11th, 2021 | by fileto

0

Θα παγώσει φέτος το Κάτω Νευροκόπι

Σύμφωνα με όσα λέγονται μέχρι και τώρα και ανάλογα με τις προβλέψεις που υπάρχουν, ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος και βαρύς σε σχέση με τον προηγούμενο.

Τα οικονομικά προβλήματα που έθεσε στο προσκήνιο η πανδημία του Covid-19, ενίσχυσαν και ανέδειξαν ακόμα περισσότερο την φτώχεια, την ανέχεια και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των νοικοκυριών της χώρας, αλλά κυρίως στο Νομό Δράμας και στους ορεινούς Δήμους.

Με το που μπαίνει ο Οκτώβριος, ένα από τα ζωτικότερα ζητήματα που τίθενται άμεσα, είναι η αγορά καυσίμων θέρμανσης. Είτε αυτά είναι πετρέλαιο κυρίως, πέλετ αλλά και καυσόξυλα στην περιοχή μας, ενώ λιγότεροι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν φιάλες αερίου.

Και βέβαια, η συζήτηση που γίνεται, στρέφεται κυρίως στην χρήση των καυσοξύλων στους δύο ορεινούς Δήμους του Νομού Δράμας, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου.

Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί από το κυβερνητικό επιτελείο, και τη φετινή χρονιά τα καυσόξυλα θα επιδοτηθούν με το επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, την επιδότηση για καυσόξυλα θα δικαιούνται μόνο όσοι καταναλωτές έχουν την κύρια κατοικία τους σε ορεινές περιοχές με λιγότερους από 2.500 κατοίκους. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν προβλέπονται επιδοτήσεις για τα καυσόξυλα. Να σημειωθεί ότι και στα καυσόξυλα υπάρχουν φέτος ανατιμήσεις, χωρίς όμως να είναι τόσο μεγάλες, όσο στα υπόλοιπα.

Η κατάσταση που επικρατεί το χειμώνα στους δύο κατά βάση ορεινούς Δήμους της Δράμας, στο Κ. Νευροκόπι και στο Παρανέστι, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Στις περιοχές αυτές, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ακόμα και -10 και -20 βαθμούς στο Νευροκόπι κυρίως, ενώ η ιδιαιτερότητα του Παρανεστίου είναι ο μακρύς χειμώνας στην περιοχή.

KYRIAKIDHS DHMARXOS NEVROKOPIOY1

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με το δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου κ. Κυριακίδη, σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το επίδομα και τι ακριβώς θα γίνει μ’ αυτό. Αυτή την ώρα είμαστε σε επαφή με το Υπ. Οικονομικών και με τον κυβερνητικό βουλευτή, για να διεκδικήσουμε το επίδομα για καυσόξυλα, εκεί που το αφήσαμε πέρυσι. Έχουμε στείλει στο Υπουργείο ορισμένα στοιχεία που μας δίνει το δίκτυο που έχει τοποθετηθεί σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο, τα οποία δείχνουν την ιδιαιτερότητα του Νευροκοπίου και διεκδικούμε ώστε το Νευροκόπι να πάρει το επίδομα που του αξίζει και όπως μας το είχαν υποσχεθεί».

Σε ερώτηση για το αν από το περσινό επίδομα οι Νευροκοπιώτες έμειναν ικανοποιημένοι, ο κ . Κυριακίδης σημειώνει πως «πέρσι ήμασταν ικανοποιημένοι επειδή δόθηκε το επίδομα, όμως με τα 235 ευρώ που δόθηκαν για καυσόξυλα, δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Φέτος διεκδικούμε να γίνει αυτό που πρέπει για να μπορέσουν οι δημότες μας να τα βγάλουν πέρα».

πηγη: Πρωινός Τύπος Δράμας


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑