Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 12th, 2021 | by fileto

0

Ήρθε, είδε, απήλθε, η αναπληρωτής Μίνα Γκάγκα!

Σε στενό κύκλο πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της αναπληρωτού υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, βαθύ μεσημέρι Δευτέρας 11/10.2021, όπου έγινε σύσκεψη παρουσία του διοικητή Ντίνου Κλειτσιώτη, του αναπληρωτή του Αχιλλέα Γερόπουλου, του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας Βαγγέλη Καμπουρίδη, της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Κατερίνας Πετράκη και …του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη!

Την υπουργό προϋπάντησαν στην είσοδο του Νοσοκομείου ομάδα ανεμβολίαστων υγειονομικών οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι οποίοι την γιούχαραν!

Η κυρία Γκάγκα μετά την ενημέρωση που είχε ότι πάνω από 100 υγειονομικοί απουσιάζουν λόγω διαθεσιμότητας από το νοσοκομείο, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές προσλήψεις αλλά δεν ανέφερε σε πόσο χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι οριακή, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ξεχάσει ρεπό και άδειες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προσωπικό διαθέσιμο να καλύψει τα τεράστια κενά που άφησε η διαθεσιμότητα.

Φυσικά η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα, για τα κρούσματα που παρατηρούνται και μέχρι εκεί!

Από την Καβάλα βρέθηκε και στο νοσοκομείο της Δράμας συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο και το διοικητή της 4η ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο κυβερνητικός βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Καρατζόγλου, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γεωργιάδης και κα. Βασιλείου, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δράμας κ. Λεμπιδάκης και άλλοι.

Η κουστωδία στη Δράμα ήταν διευρυμένη, αλλά το σκηνικό ίδιο με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να γιουχάρουν κατά την είσοδό τους στο προαύλιο.

Ερωτηθείς για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας η κ. Γκάγκα τόνισε πως έχουν δοθεί κίνητρα όπως είναι το μηνιαίο επίδομα και τα επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες, ενώ δόθηκαν κίνητρα και στους ιδιώτες αναισθησιολόγους που θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο και να βοηθήσουν.

Τέλος, συμπλήρωσε πως έχουν ήδη προκηρυχτεί καινούργιες θέσεις και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς- αναισθησιολόγους να καλύψουν τις κενές θέσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑