Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 17th, 2021 | by fileto

0

Έπεσαν βαριά πρόστιμα στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Σύμφωνα με αναρτήσεις πολιτών στο Παλαιοχώρι Παγγαίου έπεσαν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα δύο πρόστιμα σε ισάριθμα καταστήματα, από τα οποία το πρώτο αφορούσε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, 7 ημέρες κλείσιμο της επιχείρησης και ανάλογο πρόστιμο σε πελάτη που σύμφωνα με τους κατοίκους που βρέθηκαν εκεί καθόταν έξω από το κατάστημα και είχε κάνει Rapid Test.

Το ίδιο πρόστιμο αλλά πιο διευρυμένο έπεσε στο ίδιο χωριό σε άλλο κατάστημα που έξω από το κτήριο σε στεγασμένο υπαίθριο χώρο καθόταν πελάτης ανεμβολίαστος, ενώ το κλιμάκιο διαπίστωσε και άλλες παραβάσεις. 

Οι αναρτήσεις των κατοίκων είναι ιδιαίτερα δεικτικές και αναρωτιούνται με ποια λογική έπεσαν στο συγκεκριμένο χωριό των 800 κατοίκων τόσο τσουχτερά πρόστιμα!

Πέραν αυτών η ΕΛΑΣ μας πληροφορεί ότι εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 91.175 έλεγχοι, από τους οποίους οι 52.469 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 240 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

61 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 52 πρόστιμα των 300 ευρώ και 9 των 150 ευρώ, με 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 71.030 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 67.909 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.121 των 150 ευρώ.

177 παραβάσεις και 3 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

– 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

– 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

– 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 2 παραβάσεις σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ, για μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 17.313 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.564 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, χθες Σαββάτο:

– από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε (7) καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και (7) παραβάσεις σε πελάτες,

(7) παραβάσεις σε πελάτες εντός καταστημάτων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων και επιχειρήσεων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ, για μη χρήση μάσκας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑