Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 28th, 2021 | by fileto

0

Παρελάσεις διαμαρτυρίας σε Καβάλα και Θάσο…

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

 Μπορεί να απαγορεύθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, να παρελάσουν για την εθνική μας επέτειο, τα σχολεία και οι πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι σε ολόκληρη την περιφέρεια, όπως και στην Καβάλα, αλλά οι Καβαλιώτες κατέβηκαν στην παραλία.

Εκεί χειροκρότησαν τα στρατευμένα παιδιά μας, οι οποίοι πραγματοποίησαν στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης το μεσημέρι της Πέμπτης, κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Καβάλας.

Προηγήθηκε Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλης.

 

Η αυτοκινητοπομπή

Πέραν όλων αυτών που προηγήθηκαν μια ομάδα Καβαλιωτών με αυτοκινητοπομπή και με προπομπό την Ελληνική Σημαία, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των παρελάσεων.

 

παρελαση χρυσουποληΚανονικά η παρέλαση την Χρυσούπολη

Αγνοώντας την απαγόρευση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, στην Χρυσούπολη έγινε κανονικά η παρέλαση από τον Δήμο Νέστου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι ενώ την παρακολούθησαν οι αρχές του τόπου, ο δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης και πολύς κόσμος που χειροκρότησε και αγνόησε την εντολή του περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά χωριά της ΠΕ Καβάλας και της Θάσου πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι παρελάσεις!

φωτο: ENA CHANNEL


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑