Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 30th, 2021 | by fileto

0

Φουλ της απάτης σε Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 27-10-2021 εξαπάτησε ημεδαπή στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, ο δράστης, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων, κατάφερε αρχικά να αποσπάσει τραπεζικά στοιχεία της ίδιας, ενώ στη συνέχεια  χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις απέσπασε τραπεζικά στοιχεία του συζύγου της, αφαιρώντας συνολικά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Με παραπλανητικό sms εξαπάτησαν ημεδαπό στην Καβάλα και του πήραν 39.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 27 και 29-10-2021, εξαπάτησαν ημεδαπό στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, οι δράστες απέστειλαν στον παθόντα  παραπλανητικό μήνυμα (sms) που προσομοίαζε σε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος και τον ενημέρωνε για «παγωμένο λογαριασμό» ενώ επιπλέον εμπεριείχε σύνδεσμο (link), καταφέρνοντας να αποκτήσουν πρόσβαση στα τραπεζικά του στοιχεία και να αφαιρέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 39.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 27-10-2021, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες αφού απέστειλαν στην παθούσα  μήνυμα (e-mail) που προσομοίαζε σε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό 230 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξαπάτησαν ημεδαπό στη Δράμα και του πήραν 16.554 από τον Τραπεζικό λογαριασμό 16554 ευρώ           

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 25-10-2021 εξαπάτησε ημεδαπό στη Δράμα.

Συγκεκριμένα, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα σχετικά με ενοικίαση ακινήτου ιδιοκτησίας του παθόντα και προσποιούμενος τον υποψήφιο ενοικιαστή επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει τραπεζικά στοιχεία του παθόντα και να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, προβαίνοντας στη συνέχεια σε μεταφορές χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 16.554 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑