Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 1st, 2021 | by fileto

0

«Έρημο» από κατοίκους το Παλαιοχώρι Παγγαίου;

Είπαμε ότι τα χωριά μας αδειάζουν, αλλά όχι και σε σημείο να παρουσιάζονται ως ακατοίκητα;

Παρακολουθώντας τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τίτλο «Χωρίς αποσκευές», διαπιστώνει κανείς ότι το χωριό του Παγγαίου, το Παλαιοχώρι, είναι το λιγότερο …ακατοίκητο!

Μέσα από τα πλάνα της εκπομπής διαπιστώνει και ο πιο καλοπροαίρετος τηλεθεατής, ότι δεν κατοικούν άνθρωποι στο συγκεκριμένο χωριό, μια και οι δρόμοι είναι άδειοι, τα καταστήματα κλειστά και στην κυριολεξία …ούτε αδέσποτοι σκύλοι γυρίζουν στα σοκάκια του.

Πέραν αυτού, ο παρουσιαστής της εκπομπής, συναντά κατά τύχη μια παρέα σε ένα κατάστημα που μόνο ντόπιοι δεν είναι, ενώ παρουσιάζει τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, Στέργιο Κεχαγιά ως δημοτικό σύμβουλο.

Το χωριό διαθέτει δύο δημοτικούς συμβούλους, αλλά επειδή είναι της αντιπολίτευσης μάλλον δεν ταίριαζαν στο …target της εκπομπής!

Πέραν αυτού είδαμε την κυρία Χρυσαφούδη που προφανώς είναι πρόεδρος της Κοινωφελούς να καλεί τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν το χωριό που είναι …άδειο, αλλά έχει καστανοδάσος, ενώ παρήγορο είναι ότι εμφανίζεται η πρόεδρος της Κοινότητας και ο προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου έτσι για το …κουλέρ λοκάλ!

Η εκπομπή έχει και την ιστορική του νότα από τον ειδικό σύμβουλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και δημοσιογράφο Άρη Μεντίζη!

Ελπίζουμε η εκπομπή να μην έχει στην στήριξη του Δήμου Παγγαίου και φυσικά να μην εντάσσεται στην τουριστική προβολή του, μια και για το Παλαιοχώρι το άδειο και το έρημο, μόνο διαφήμιση δεν είναι.

Όσο για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες του και γενικά τον ενεργό και όχι μόνο πληθυσμό του είναι …απλά χωρίς αποσκευές!

“Χωρίς Αποσκευές” με τον Γ. Κομνηνό – Παλαιοχώρι Παγγαίου – YouTube

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑