Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 18th, 2021 | by fileto

0

Γνωστή Εβρίτισσα νεκρή από κορωνοϊό

Την Τετάρτη κατέληξε μια 38χρονη γυναίκα από την Ορεστιάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν επί ημέρες με Covid-19.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένη και πρόκειται για μια ιδιαίτερα γνωστή επαγγελματία στον Βόρειο Έβρο.  

Πολλά θύματα στη Βόρειο Ελλάδα

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται τα Νοσοκομεία σε Μακεδονία και Θράκη, με την έξαρση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χάνουν – καθημερινά – τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19.

Η σημαντική επιβάρυνση που έχουν δεχθεί τα νοσοκομεία -κυρίως της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας- αποτυπώνεται καθημερινά στον σταθερά ανοδικό αριθμό εισαγωγών και διασωληνωμένων.

Οι 474 νέες εισαγωγές που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο στην επικράτεια δημιουργούν ένα σύνολο που ξεπερνά κατά 14% αυτό της περασμένης εβδομάδας (2.873 έναντι 2.519), ενώ άλλοι 14 άνθρωποι προστέθηκαν σήμερα στη λίστα των διασωληνωμένων, φτάνοντας συνολικά τους 561.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σχεδόν το 40% των ατόμων σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής βρισκόταν χθες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά συνέπεια, θεωρείται αναμενόμενο και το γεγονός ότι από τους 80 συνολικά θανάτους που καταγράφηκαν χθες, το 75% σημειώθηκε σε Μακεδονία και Θράκη (39) και Θεσσαλία (21).


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑