Ειδήσεις

Published on December 10th, 2021 | by fileto

0

Μητροπολίτες και μουφτήδες Θράκης με Δένδια

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρέθεσε κοινό δείπνο στους τέσσερις μητροπολίτες και στους τρεις τοποτηρητές μουφτήδες της Θράκης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.

«Η Ελλάδα στέλνει πάντοτε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας» αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι παρέθεσε δείπνο στους μητροπολίτες και τους τοποτηρητές των μουφτειών της Θράκης σε πνεύμα ενότητας και αλληλοσεβασμού.

Απευθυνόμενος στους παριστάμενους, ο κ. Δένδιας δήλωσε κατά την έναρξη του δείπνου πως πρόκειται για κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους μητροπολίτες και τους τοποτηρητές μουφτήδες και το δείπνο αυτό γίνεται την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας.

Στο δείπνο πήραν μέρος οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι τοποτηρητές μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑