Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 12th, 2021 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκε κλοπή αυτοκινήτου και 4 καταστημάτων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μία (1) κλοπή αυτοκινήτου και τέσσερις (4) διαρρήξεις καταστημάτων και οχήματος, που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες του Σαββάτου 11-12-2021 σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας.

Εντοπίσθηκαν μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας στην Καβάλα και συνελήφθησαν, από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες της 11-12-2021 αφαίρεσαν από την πόλη της Καβάλας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν διάφορα έγγραφα και εργαλεία.

Ακολούθως, οι δράστες μετέβησαν με το αφαιρεθέν όχημα σε τρία καταστήματα οικισμών της Καβάλας και της Δράμας, όπου διέρρηξαν τα δύο από αυτά, ενώ σε μία περίπτωση δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους και τράπηκαν σε φυγή, καθώς επίσης διέρρηξαν ένα όχημα σε αγροτική περιοχή της Καβάλας.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό των δύο καταστημάτων και του οχήματος μεταξύ άλλων χρήματα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα, διάφορα εργαλεία και έγγραφα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το αφαιρεθέν όχημα και το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων (2 κινητά τηλέφωνα, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εργαλεία), τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή ενός από τους δράστες.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑