Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 4th, 2022 | by fileto

0

Σκληρή γλώσσα Μάκη κατά διδύμου Μουριάδη – Σιμιτσή!

Για την άδεια του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Άσπρη Άμμο και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης του Δήμου Καβάλας, αναφέρθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του LOBBY FM ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας».

«Η διοίκηση Μουριάδη βαδίζει στα ίδια αποτυχημένα χνάρια της διοίκησης Σιμιτσή»,  ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος και εξέφρασε την έκπληξή του για τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του σημερινού δημάρχου Καβάλας Θ. Μουριάδη και του πρώην Δημάρχου Κ. Σιμιτσή για το αν μπορεί τελικά να πάρει άδεια λειτουργίας ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που βρίσκεται στην Άσπρη Άμμο.

«Έχουμε δύο πρώην δημάρχους, τον κ. Σιμιτσή, που είναι και νομικός, και την κ. Τσανάκα που επιμένουν ότι ο ΣΜΑ μπορεί να πάρει άδεια μέσω νομικών ενεργειών και ενεργειών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, και έχουμε τον σημερινό δήμαρχο “να σκίζει τα ρούχα του” ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια. Καλό είναι ο κ. Μουριάδης και ο κ. Σιμιτσής να μας πούνε τελικά ποιος λέει τις ανακρίβειες και τι ισχύει».

Ειδικά για τον πρώην Δήμαρχο Κ. Σιμιτσή, ο Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να απολογηθεί για την ανεπάρκειά του να ολοκληρώσει την αδειοδότηση, και όχι να μοιράζει “συμβουλές” και ευθύνες στους άλλους για τη δική του ανικανότητα: «Οι Καβαλιώτες ξέρουν ότι η περίοδος Σιμιτσή ήταν καταστροφική για τη διαχείριση των απορριμμάτων εξαιτίας του οποίου η Καβάλα έμεινε “καθυστερημένη” για μία δεκαετία τουλάχιστον στον τομέα της ανακύκλωσης. Ο κ. Σιμιτσής “πέταξε τη χρυσή ευκαιρία” να κάνει την Καβάλα πρότυπο Δήμο στη διαχείριση των απορριμμάτων, όταν αρνήθηκε την πρόταση του εθνικού φορέα ανακύκλωσης ΕΕΑΑ να συνεργαστεί ο Δήμος Καβάλας με το μοναδικό κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) που υπάρχει στην Καβάλα και να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα την ανακύκλωση από τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας. Ο κ. Σιμιτσής ευθύνεται που πετάχτηκαν εκατοντάδες τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού στη χωματερή σαν κοινά σκουπίδια, επειδή είχε παραδώσει την ανακύκλωση του Δήμου σε έναν ιδιώτη από τη Λάρισα που δεν ήταν πιστοποιημένος και ο οποίος το ‘σκασε τελικά νύχτα από την Καβάλα. Ας μην μιλάει λοιπόν ο κ. Σιμιτσής για τους άλλους και επιτέλους ας ζητήσει συγνώμη από τους Καβαλιώτες για όσα έκανε σε βάρος του Δήμου, όσο ήταν Δήμαρχος».

Τα στραγγίσματα και τα πηγάδια στο Περιγιάλι

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε καταγγελίες που υπάρχουν από δημότες ότι στο Περιγιάλι διαρρέουν υγρά στραγγισμάτων από τη χωματερή, που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, τα πηγάδια και τη θάλασσα: «Ας μη μιλάει λοιπόν ο κ. Σιμιτσής για ευθύνες στην διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί με παρακάλια γλίτωσε την καταδίκη από δικαστική προσφυγή που έγινε σε βάρος του για το θέμα της ανακύκλωσης».

Τέλος, σημείωσε με νόημα ο κύριος Παπαδόπουλος ότι θα επανέλθει στο θέμα αυτό και θα ζητήσει από τον Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει τελικά αν θα ασχοληθεί με την άδεια του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων ή θα αφήσει ακόμη σε εκκρεμότητα την έκδοση άδειας λειτουργίας.

«Δυστυχώς, η διοίκηση Μουριάδη έχει αποτύχει να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης στον Δήμο μας, που έχει κολλήσει στο 6%, και καθυστερεί υπερβολικά την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων με την οποία θα μπορέσουμε να “απογειώσουμε” τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Και όλα αυτά, την ώρα που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εγκαινιάζει το προσεχές διάστημα τη λειτουργία της δικής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων…».

πηγη: LOBBY FM


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.