Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 10th, 2022 | by fileto

0

Κληρώνουν οικόπεδα και στο Παγγαίο;

Τους τίτλους ιδιοκτησίας ενός οικοπέδου σε ορεινό όγκο της χώρας μας θα λαμβάνει κάθε μήνα ένας υπερτυχερός στη λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ συνολικά 250 τυχεροί θα μοιράζονται αποχαρακτηρισμένα οικόπεδα στους πρόποδες.

Στη φορολοταρία συμμετέχουν οι αποδείξεις από συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα, ενώ μια σειρά κανόνων προσδίδουν το απαραίτητο «αλατοπίπερο» στη διαδικασία. Έτσι, οι λαχνοί αυξάνονται ως συνάρτηση του υψομέτρου της μόνιμης κατοικίας του φορολογούμενου και πολλαπλασιάζονται αν κανείς απαριθμήσει τα δέκα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας στη σωστή σειρά, μαζί με τον νομό στον οποίο βρίσκονται. Επιπλέον, οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο δέντρο ή συστάδα θάμνων που βρίσκεται υπό την επίβλεψή του.

Όπως ανακοινώθηκε, η αρχή θα γίνει στην προσεχή κλήρωση για τον Φεβρουάριο με την Γκιώνα, η οποία ασφαλώς προσφέρεται για τη δημιουργία υπερσύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου αλλά και για άλλες δραστηριότητες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα Βαρδούσια, ο Χελμός, το Βελούχι, η Βασιλίτσα, το Παγγαίο και Δίρφη, για να ακολουθήσουν μετά το καλοκαίρι τα Άγραφα, η Οίτη, το Φαλακρό και ο Γράμμος.

Από τα έπαθλα των μηνιαίων κληρώσεων εξαιρούνται προς στιγμήν τα 6 «Απάτητα Βουνά» που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η κυβέρνηση – τα Λευκά Όρη, ο Ταΰγετος, το Σάος στη Σαμοθράκη, η Τύμφη, ο Σμόλικας και το όρος Χατζή.

Αυτά αναμένεται να συμπεριληφθούν στη χριστουγεννιάτικη και την πρωτοχρονιάτικη έκδοση της φορολοταρίας, που θα μοιράσουν ακόμα πιο πλούσια δώρα στους τυχερούς.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους λαχνούς τους και για τα κληρωθέντα βουνά στο διαδικτυακό περιβάλλον myAADE της ΑΑΔΕ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑