Άποψη - Γνώμη

Published on March 12th, 2022 | by fileto

0

Η Εαρινή αντεπίθεση Τσίπρα!

Μπορεί η μείζονα αντιπολίτευση να φαίνεται να μην μπορεί να συντονιστεί στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες 15 ημέρες, μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, και έχουν δημιουργήσει ένα νέο διεθνές περιβάλλον, το οποίο επηρεάζει και την Ελλάδα, αλλά προσπαθεί να συντονιστεί σε ένα νέο αφήγημα.  Ουσιαστικά θέλει να καταδείξει στο εκλογικό σώμα ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο στοχοποιεί τα έχουν κάνει …θάλασσα!

Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν εναλλακτικό πόλο εξουσίας, που σε αντίθεση με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ικανός να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με τους πολίτες όρθιους.

Κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί που ο Αλέξης ήταν άφαντος, ξαφνικά πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές δημόσιες εμφανίσεις και δίνει συνεντεύξεις στα κανάλια, τα οποία του δίνουν χώρο μια και όπως φαίνεται έχουν κάποιο πρόβλημα με τον Κυριάκο και του το δείχνουν ξεκάθαρα.

Ο Αλέξης λοιπόν που είναι και οπαδός της λογικής «πέσε πίτα να σε φάω», σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις που κάνει, επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης, καταλογίζοντας της την απόλυτη ευθύνη για την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια και τα βασικά είδη διαβίωσης.

Αναγνωρίζει, φυσικά, τις διεθνείς εξελίξεις, όμως επισημαίνει πάντα ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αρνείται πεισματικά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, έχει οξύνει τόσο πολύ το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί πάντα στις τοποθετήσεις του τις δικαιολογίες των κυβερνητικών στελεχών, που πολλές φορές προκαλούν την οργή των πολιτών με τα όσα λένε, καθώς είτε προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα, είτε επιχειρούν να πετάξουν τη «μπάλα στην εξέδρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ποντάρει μόνο στον εκνευρισμό των ψηφοφόρων και την κυβερνητική αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αντίθετα, προτείνει συνεχώς μέτρα ανακούφισης των πολιτών, που όπως υποστηρίζουν πρόσωπα από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και κοστολογημένα είναι και την έγκριση της Κομισιόν έχουν.

Ακολουθώντας αυτή την τακτική, δηλαδή των σκληρών επιθέσεων σε βάρος της κυβέρνησης, με την κατάθεση, ταυτόχρονα, ρεαλιστικών προτάσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δείξει στους πολίτες ότι «λεηλασία» -όπως την αποκαλεί- της κοινωνίας, δεν είναι μονόδρομος. Αντίθετα, πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα, παρουσιάζει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας, η οποία θα έχει στο επίκεντρο της τους ανθρώπους και όχι την προστασία των καρτέλ και των ισχυρών πολιτικών φίλων της Νέας Δημοκρατίας, που βγαίνουν κερδισμένοι και από αυτή την κρίση.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που εκτιμούν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στις πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -παρά τη μεγάλη διαφορά υπέρ της Πειραιώς που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- επιχειρεί να δημιουργήσει μία «παράσταση νίκης» και ανατροπής των προβλέψεων, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να προσφύγει εδώ και τώρα στη λαϊκή ετυμηγορία.

Με άλλα λόγια ετοιμάζει και είναι σε εφαρμογή η τακτική της Εαρινής επίθεσης μια και έχει θέσει σε ετοιμότητα τον εκλογικό μηχανισμό του κόμματος.

Αυτό όταν το άκουσα μου έκανε φοβερή εντύπωση μια και το κόμμα κυρίως στην επαρχία είναι κοιμώμενο και εντελώς ξεκομμένο από την τοπική δράση!

Εν τω μεταξύ η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τραγιάσκα στην Κωνσταντινούπολη έγινε viral και πολλοί τον παρουσίασαν με τον Τόμας Σέλμπι, τον πρωταγωνιστή της δημοφιλούς βρετανικής σειράς, Peaky Blinders που διαδραματίζεται στην Αγγλία του 1920.

Χαρακτηριστικό της «συμμορίας» χωρίς παρεξήγηση, της οικογένειας Σέλμπι είναι οι τραγιάσκες.

Μια από αυτές τις αναρτήσεις σχολίασε και ο Παύλος Πολάκης.

Αναδημοσίευσε μια εικόνα όπου αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν μπει στον «ρόλο» της συμμορίας των Peaky Blinders γράφοντας στο Facebook: «Εντάξει…Κόντεψα να πνιγώ…».

Πέρα από αυτά φαίνεται ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκεί στην Κουμουνδούρου, αρκετά ξεκουράστηκε και ήρθε η ώρα να σηκώσουν τα μανίκια μια και βλέπουν ότι η δημοσκοπική χρυσόσκονη του Νίκου Ανδρουλάκη άρχισε να φεύγει από επάνω του με τις τελευταίες «βροχές»!

Η κατάσταση δεν είναι καλή, αλλά τα ενεργειακά, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οι μπούρδες και εξυπνάδες που λένε δημόσια οι κυβερνητικοί υπουργοί, αλλά και το κλίμα αβεβαιότητας μαζί με την απλή αναλογική δημιουργούν ένα κλίμα που αν στραβώσει λίγο, θα βγάλει ….λαγό!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑