Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2022 | by fileto

0

Τσάκωσε η ΕΛΑΣ απατεώνες στον Έβρο

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις (3) απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-3-2022 έως 8-4-2022, στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθησαν μία αλλοδαπή και ένας αλλοδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Συγκεκριμένα, την 8-4-2022 το πρωί άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη στην Ορεστιάδα και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει να εναποθέσει σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης το χρηματικό ποσό των 4.740 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την δράστιδα, η οποία είχε μεταβεί στο παραπάνω σημείο και παρέλαβε τα χρήματα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης στην οικία όπου διέμενε με τη συλληφθείσα, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία την 31-3-2022 στην Ορεστιάδα και την 5-4-2022 στην Αλεξανδρούπολη εξαπάτησαν ακόμη δύο ηλικιωμένες, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 4.740 ευρώ και 5.000 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν επίσης κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑