Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 16th, 2022 | by fileto

0

Μπλόκα σε διακινητές σε Ξάνθη, Έβρο, Μουσθένη

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (15 και 16-4-2022), σε περιοχές της Ξάνθης, της Καβάλας και του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Καβάλας και Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χτες το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε αρχικά σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αυξάνοντας ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε για το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 12-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χτες το απόγευμα, σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Μουσθένης Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στο ύψος του οικισμού Εξοχής Καβάλας και συνέχισε την πορεία του αυξάνοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει .

Όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην π αρέβρια περιοχή Κισσαρίου Διδυμοτείχου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία (1) πλαστική βάρκα , ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑