Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2022 | by fileto

0

102 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κομοτηνής

Με την παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της μαθητικής νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας κορυφώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου στην Κομοτηνή οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 102 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γ.Γ. Υποδομών κ. Έλλη – Μαρία Γεράρδη, που έλκει την καταγωγή της από την Κομοτηνή, ενώ στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων.

Προσκεκλημένος επίσης και ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο Ήφαιστος», ο οποίος τίμησε τα 102 χρόνια ελεύθερης Θράκης με τη συμμετοχή του στην παρέλαση.

Νωρίτερα, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος ενώ μετά τη δοξολογία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνη.

Ακολούθως, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον εκπρόσωπο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ. Στεφάνι επίσης κατέθεσαν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, Ενώσεις Αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑