Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 27th, 2022 | by fileto

0

Μεγάλο φορτίο με λαθραία σταμάτησε στην Καβάλα

Συνελήφθησαν την 25-5-2022 το μεσημέρι σε περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο άτομα που δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων και διαφόρων προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος και εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων.
Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβασης του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον έναν από τους δράστες να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό και να μεταβαίνει σε χώρο στάθμευσης περιοχής της Καβάλας.
Στη συνέχεια ο δράστης συναντήθηκε με τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος μετέβη στο σημείο με έτερο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς τη στιγμή που ο δεύτερος παρέδωσε στον πρώτο ένα σακίδιο που περιείχε 4.640 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων έναντι χρηματικού ποσού, ύψους 2.400 ευρώ.
Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε αποθήκες που χρησιμοποιούσε ο ένας από τους δράστες ως χώρους αποθήκευσης των λαθραίων εμπορευμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 596 συσκευασίες και 20 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων
• 1.686 κενές συσκευασίες κινητών τηλεφώνων
• 1.817 ηλεκτρικοί φορτιστές κινητών τηλεφώνων
• 365 θήκες κινητών τηλεφώνων
• 2.624 συσκευασίες και αναλώσιμα ηλεκτρονικού καπνίσματος.
Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο οχήματα, καθώς επίσης 700 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δύο συλληφθέντες από την πώληση των λαθραίων προϊόντων κυμαίνεται στις 180.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑