Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 27th, 2022 | by fileto

0

Καβαλιώτης φοιτητής έκανε σπίτι μηδενικής ενέργειας!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Ένα παθητικό σπίτι, σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, φτιαγμένο από έναν φοιτητή για τη μητέρα του, θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν όσοι βρεθούν το τετραήμερο 2-5 Ιουνίου, στην Καβάλα.

Η επίσκεψη στο παθητικό σπίτι εντάσσεται στο πλαίσιο των δωρεάν εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος nZEB Roadshow, που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο LUCY, σε συνεργασία με τη ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Το παθητικό σπίτι στους Φιλίππους Καβάλας

Η ιστορία του παθητικού σπιτιού στους Φιλίππους Καβάλας ξεκίνησε αρχές του 2017, όταν ο νεαρός Λεωνίδας, φοιτητής στην Σουηδία, απευθύνθηκε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και στον Στέφανο Παλλαντζά για να κατασκευάσει το σπίτι της μητέρας του, σύμφωνα με το πρότυπο του παθητικού κτιρίου. Έτσι ξεκίνησε μια στενή συνεργασία μεταξύ του Στέφανου και του Λεωνίδα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του σπιτιού με την καθοριστική συμβολή της Θερμοπλαστικής, μιας γνωστής τοπικής εταιρείας στα μονωτικά υλικά και τα κουφώματα, με μεγάλο κύκλο εργασιών σε όλη την Ελλάδα.

Το παθητικό κτήριο στο NZEB ROadshow

Το έργο ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και απομένει η διενέργεια του τεστ ελέγχου αεροστεγανότητας, που θα γίνει στα πλαίσια του NZEB ROadshow την επόμενη εβδομάδα, για να ολοκληρωθεί και η πιστοποίησή του ως παθητικό κτίριο. Οι συμμετέχοντες στο NZEB ROadshow θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το σπίτι την Κυριακή 5 Ιουνίου, να δουν από κοντά τις επιλογές σχεδιασμού, που υλοποιήθηκαν, καθώς και να συζητήσουν με τους ενοίκους για την εμπειρία τους, από την διαβίωση σε ένα παθητικό σπίτι.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και σε επαγγελματίες του χώρου και στο ευρύ κοινό. Ιδιαίτερα, τα πρωινά της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου καλούμε τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να έρθουν στο ξενοδοχείο LUCY για να μάθουν για την εξοικονόμηση ενέργειας, να παίξουν τα παιχνίδια εξοικονόμησης και να πάρουν το δώρο τους, ένα όμορφο βιβλίο με τον ΝΖΕΒΟ.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Πέμπτη και συνεχίζεται Παρασκευή και Σάββατο με επισκέψεις σχολείων, διαδραστικά workshops και παρουσιάσεις και ολοκληρώνονται την Κυριακή με την επίσκεψη στην εταιρία Θερμοπλαστική και στο Παθητικό Σπίτι στους Φιλίππους.

Αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Πέμπτη 02.06:

 8.30 – 14.30: Επίσκεψη σχολείων

 17.00 – 20.00: Διαδραστικό Workshop Τεχνικών και Μηχανικών “Παθητικά κτίρια και η κατασκευή τους, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες”

Παρασκευή 03.06:

 8.30 – 14.30: Επίσκεψη σχολείων

 17.00 – 20.00: Workshop για Μηχανικούς και Τεχνικούς: “Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τον Μηχανικό Αερισμό, τις Αντλίες Θερμότητας και το κόστος κατασκευής του Παθητικού Κτιρίου”

Σάββατο 04.06:

 10.00 – 14.00: Παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους

 17.00 – 20.00: Εταιρείες, Ομιλίες & Παρουσιάσεις Παθητικών Κτιρίων

Κυριακή 05.06:

 10.00 – 12.00: Επίσκεψη Θερμοπλαστική

 12.00 – 13.00: Επίσκεψη στο Παθητικό Σπίτι στους Φιλίππους

Περισσότερες πληροφορίες: https://eipak.org


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑