Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 5th, 2022 | by fileto

0

Ο Γιάννης Τζανίδης θυμάται τον Αντωνάρα Μαλιάγκα!

Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΨΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με ανάρτησή του ο Γιάννης Τζανίδης θυμάται:

Μια ευχάριστη συνάντηση είχα το καλοκαίρι του 1977. Αφορμή στάθηκε μια επιστολή που δέχθηκα τρεις μήνες νωρίτερα, από έναν Έλληνα καλλιτέχνη, τον Αντωνάρα Μαλιάγκα, που ζούσε μόνιμα στην Αυστρία.

Μου έγραφε ότι κυκλοφόρησε ένα δίσκο εκεί με ελληνικά τραγούδια.

Λίγο αδιάφορο σαν θέμα αφού τα ελληνικά τραγούδια είχαν ήδη κατακλύσει την Ευρώπη. Εκείνο όμως που έκανε τη διαφορά στο δίσκο αυτό, ήταν ότι περιείχε ένα διαφορετικό τραγούδι. Το «τραγούδι της Καβάλας» με τίτλο «Γεια Σας Παιδιά». Έδειξα ενδιαφέρον να το ακούσω αλλά… πως;

Μόνο αν μιλούσαμε στο τηλ και το έβαζε να το ακούσω. (σε τι εποχές ζούσαμε, θα απορούν οι νεότεροι). Υποσχέθηκε να φέρει το δίσκο όταν έρθει το καλοκαίρι.

Και έτσι το καλοκαίρι του 77 ήρθε στο διαφημιστικό γραφείο και βάλαμε τον πολύτιμο δίσκο στο στούντιο να τον ακούσουμε.

Γνωστή και ευχάριστη η μουσική. Ήταν του Αυστριακού Udo Jürgens το γνωστό από το 74 «Griechischer Wein» (Ελληνικό Κρασί). Πάνω στη μουσική αυτή ο Αντωνάρας έβαλε τους ελληνικούς στίχους του, υμνώντας τη πόλη που ξεκίνησε μικρός για την Βιέννη, όπου εργάστηκε.Αφορμή για τη γνωριμία μας με τον Αντωνάρα Μαλιάγκα ήταν ο συνιδιοκτήτης του Ταχυδρόμου Γιάννης Μουτσοκάπας.

Ρώτησα πως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε 45ράκι το τραγούδι αυτό. Έπρεπε να έρθω σε επαφή με την WEA, όπως και έγινε. Και τελικά τυπώθηκαν 3.000 δίσκοι.

Έτσι έγινα και ‘’παραγωγός δίσκων’’ !!! Στη δεκαετία του 90 έμαθα ότι ο Αντωνάρας ειχε πεθάνει στη Βιέννη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Το τραγουδι της Καβαλας.wmv – YouTube


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑