Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 22nd, 2022 | by fileto

0

Τους τσάκωσαν στο ποτάμι με τους διακινητές

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (21/22-6-2022), σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, μία ημεδαπή και τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 21/22-6-2022, στην Επαρχιακή οδό Βραγιάς – Δοκού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν δύο (2) διακινητές, έναν αλλοδαπό και μία ημεδαπή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ακινητοποιηθεί σε αγροτική περιοχή.

Από το ατύχημα άπαντες τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

O οδηγός – διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωίστην παρέβρια περιοχή Γεμιστής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Ροδόπης και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑