Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 18th, 2022 | by fileto

0

ANTONOV: Οι ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης…

Απαντήσεις ζητά από την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ακόμη δεν έβγαλε κάτι ή δεν έπεσε στην αντίληψή μας, σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους Antonov που έπεσε στην Καβάλα.

«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ερωτά τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος αλλά και το αν είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες διερεύνησης των αιτιών του ατυχήματος;

Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου; Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού Υπουργείου Άμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιρών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα; Είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση θα πράξουν κάθε τι δυνατό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΚΚΕ για Antonov

«Τόσο το φορτίο και η διαδρομή που εκτελούσε το αεροσκάφος Antonov, όσο και οι συγκεχυμένες πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το συμβάν, δημιουργούν τουλάχιστον ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα.

«Πολύ περισσότερο που όλα τα παραπάνω εξελίσσονται σε ένα διεθνές σκηνικό πολέμου που συνοδεύεται από μια τεραστίων διαστάσεων μεταφορά -με διάφορους τρόπους και διαδικασίες- επικίνδυνων οπλικών συστημάτων.

Το λιγότερο που απαιτείται να γίνει είναι η κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα για όλα αυτά τα ζητήματα τον ελληνικό λαό και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής», αναφέρει το ΚΚΕ.

Ερωτήματα και από την Ελληνική Λύση…

«Ερωτήματα θέτει και η Ελληνική Λύση για τον αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Η πτώση του αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ στην Καβάλα ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στο δήμο Παγγαίου Καβάλας δημιουργεί σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Με κυριότερο, το φορτίο που μετέφερε ένα τέτοιο αεροσκάφος, το οποίο μάλιστα κατέπεσε πλησίον κατοικημένης περιοχής θέτοντας τις ζωές δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων σε κίνδυνο.

Πως είναι δυνατόν να μην έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το είδος του φορτίου που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος;

Υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους; Γιατί κινητοποιήθηκε ο Ειδικός λόχος Πυρηνικής- Βιολογικής- Χημικής Άμυνας στο σημείο;

Πριν από λίγες ημέρες αεροσκάφος του ίδιου τύπου αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσγείωση του σε αεροδρόμιο της Ουκρανίας. Το γνώριζαν οι ελληνικές αρχές;

Πέραν των αυτονόητων συλλυπητηρίων στις οικογένειες των θυμάτων, η Ελληνική Λύση απαιτεί απαντήσεις για κάθε πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης» καταλήγει η Ελληνική Λύση.

Ζητά το Μέρα 25

Για ανευθυνότητα κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25, μέσα από ανακοίνωσή του σχετικά με την πτώση αεροσκάφους τύπου Antonov, καθώς, όπως σημειώνει, δεν έχει γίνει αναλυτική ενημέρωση στους κατοίκους του Παλαιοχωρίου Καβάλα για το μεταφερόμενο φορτίου του.

«Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Σέρβου πρωθυπουργού από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι το αεροσκάφος τύπου Antonov που κατέπεσε κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας μετέφερε στρατιωτικό υλικό με κατεύθυνση το Μπαγκλαντές, καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά και υπεύθυνα το κοινό και ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για το μεταφερόμενο φορτίο του και τους πιθανούς κινδύνους από τη διασπορά του, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Είναι αδιανόητη και ανεύθυνη η πολιτική σιωπής που ακολουθείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑