Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 3rd, 2022 | by fileto

0

Μεταφορές ασθενών από τη Λήμνο στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με το δελτίο που καταγράφει τις αποστολές αεροδιακομιδών που πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, διαπιστώνουμε την μεταφορά 24 ασθενών μεταξύ των οποίων 4 παιδιών, «σημαδεύτηκε» η κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο τριήμερο αργιών (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), με το προσωπικό και τα πτητικά μέσα αυτής, από νησιά του Αιγαίου, τους Οθωνούς, το Βουκουρέστι και το Παλέρμο σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων και τη σωτηρία, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΑ.

Όλες οι αποστολές αεροδιακομιδών πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και αυτό σε ΓΕΕΘΑ/ΓΕΑ και υλοποιήθηκαν από τα πτητικά μέσα και το προσωπικό της Π.Α.

Και όλα αυτά βεβαίως, πέραν από τις όποιες εμπλοκές είχες με αποστολές αεροπυροσβέσεων, επιτηρήσεως δασών, αλλά και αναχαιτίσεις στο Αιγαίο καθώς οι Τούρκοι το προαναφερθέν προηγούμενο τριήμερο είχαν έντονη παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο!

Πιο συγκεκριμένα για την περιοχή μας καταγάφονται:

  • Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J της 354 ΜΤΜ μετέφερε 1 ασθενή από τη Λήμνο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως.
  • Ένα αεροσκάφος Beechcraft B-350C της 356 ΜΤΜ/Σμήνος ΕΚΑΒ μετέφερε 2 ασθενείς από τη Λήμνο και την Κω, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο αντιστοίχως.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑