Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 8th, 2022 | by fileto

0

Συλλήψεις για ρυμούλκηση του Θεοδώρα στη Σαμοθράκη

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες την 05-08-2022 η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ” Ν. Ζακύνθου 76 σε άγνωστο αντικείμενο, στην θαλάσσια περιοχή ”Σκεπαστός ” ν.Σαμοθράκης, κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου, με 75 επιβάτες και 2 άτομα πλήρωμα, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο σκάφος.

Ο Πλοίαρχος του ανωτέρω σκάφους κατευθύνθηκε στην πλησιέστερη ακτή και προέβη σε προσγειάλωση του σκάφους, με αποτέλεσμα την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων του.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος ημεδαπός Πλοίαρχος του σκάφος.

Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες την 06-08-2022, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 58 ετών, διότι επιχείρησαν να ρυμουλκήσουν το ανωτέρω σκάφος, ο μεν 65χρονος ως χειριστής του υπό απαγόρευση απόπλου ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, ο δε 58χρονος ως χειριστής Ε/Π – Α/Κ σκάφους, χωρίς το υπό απαγόρευση σκάφος να έχει επιθεωρηθεί από αρμόδιο ναυπηγό ή νηογνώμονα και χωρίς να έχει δοθεί η σχετική άρση απαγόρευσης απόπλου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑