Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 12th, 2022 | by fileto

0

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Θάσου για την πυρκαγιά

Ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή της  Ποταμιάς Θάσου στις 10-08-2022, δήλωσε τα εξής;

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη πυρκαγιά που προκάλεσε απώλεια στο δασικό πλούτο του τόπου μας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όμως, δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες.

Μετά από μεγάλη και σκληρή μάχη με την φωτιά, με συνεχείς επιχειρήσεις κατάσβεσης και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, η πυρκαγιά σήμερα έχει τεθεί σε επίπεδο διαχειρίσιμης κατάστασης.

Εκ μέρους των κατοίκων της Θάσου θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Στρατό, τα Εναέρια Μέσα, την Πολιτική Προστασία, τη Δασική Υπηρεσία, τους Δήμους Παγγαίου, Νέστου και Καβάλας και τους εθελοντές δασοπυρόσβεσης για τις προσπάθειές τους και την αξιοσημείωτη συνδρομή τους.

Ιδιαίτερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές της περιοχής, τους απλούς κατοίκους, για την αυταπάρνηση που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς αλλά και για όσο ακόμη απαιτηθεί ώστε να εξαλειφθεί τελείως ο κίνδυνος.

Ήταν οι πρώτοι που με αυτοθυσία ήρθαν αντιμέτωποι με την πυρκαγιά. Ήταν αυτοί που, με οργάνωση και σε συνεργασία με όλους φορείς, συνέδραμαν τα μέγιστα για την αντιμετώπισή της, για τον περιορισμό της διάδοσής της αλλά και για την υποστήριξη των επιχειρησιακών δυνάμεων.

Ευχαριστώ, επίσης, τους πολυάριθμούς επισκέπτες της Θάσου για την εμπιστοσύνη και την στήριξη στον τόπο μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για την πλήρη κατάσβεσή της και την αποφυγή οποιουδήποτε εγκυμονούντος κινδύνου.

Συνεχίζουμε να είμαστε σε πλήρη επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της Θάσου».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑