Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 12th, 2022 | by fileto

0

Άπλυτοι κάδοι και τουρισμός δεν πάνε… μαζί!

Μάκης Παπαδόπουλος: «Τουρισμός και Ποιότητα Ζωής με άπλυτους κάδους και παρατημένα χόρτα δεν πάνε μαζί!»

Από την αρχή του καλοκαιριού, υπάρχουν συνεχώς καταγγελίες και παράπονα δημοτών μας ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αφήνει βρώμικους και άπλυτους τους πράσινους κάδους απορριμμάτων και ότι καθυστερεί υπερβολικά να μαζέψει τα κομμένα χόρτα από κοινόχρηστους χώρους.

Σήμερα ενημερώσαμε με επιστολή μας σχετικά τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και επισκεφθήκαμε τη Διεύθυνση Υγείας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για να ζητήσουμε την παρέμβασή τους στην επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων δημόσιας υγείας και πολιτικής προστασίας.

Ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα, ο Δήμος Καβάλας δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πλήττεται από υψηλές θερμοκρασίες. Τα σκουπίδια αυξάνονται, οι κάδοι γεμίζουν πιο γρήγορα, συνεπώς πρέπει να πλένονται πολύ συχνά. Αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα οι κάδοι να αναδύουν μια απίστευτα αποκρουστική και τοξική μυρωδιά. Αντίστοιχα, τα κομμένα κλαδιά και χόρτα αφήνονται παρατημένα για πολύ καιρό από τη διοίκηση του Δήμου, με αποτέλεσμα να ξεραίνονται και να γίνονται επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς.

Η συνοικία της Παναγίας και ο οικισμός του Παληού είναι περιοχές στις οποίες οι δημότες διαμαρτύρονται καθημερινά, όπως βέβαια και σε άλλες συνοικίες και οικισμούς του Δήμου Καβάλας.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας πρέπει να καταλάβει:

– δεν μπορεί να “παίζει” με τη Δημόσια Υγεία και την Ασφάλεια των δημοτών, που είναι η ύψιστη προτεραιότητα ενός Δήμου!

– Τουρισμός και Ποιότητα Ζωής με άπλυτους κάδους και επικίνδυνα παρατημένα χόρτα και κλαδιά δεν πάνε μαζί!

Επιτέλους, κύριε Δήμαρχε Καβάλας, λίγος σεβασμός σε δημότες και επισκέπτες!

Ο επικεφαλής της παράταξης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑