Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 16th, 2022 | by fileto

0

Πέθανε παιδί σε νησίδα του Έβρου

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΒΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται για το 5χρονο κορίτσι που βρήκε τραγικό θάνατο από τσίμπημα σκορπιού!

Η Τουρκία με την απειλή βίας πίεσε τους 38 μετανάστες προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις του από τον Έβρο, ενώ διαβεβαίωσε πως θα αναζητηθεί η σορός του 5χρονου κοριτσιού που πέθανε για να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της. 

«Βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος. Κατά δήλωσή τους, για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου.

Κρύφτηκαν για μία μέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές Αρχές, κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. 

Μια γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χαίρουν καλής υγείας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το δεύτερο πολύ σημαντικό που προκύπτει από τις καταθέσεις τους, ήρθαν στην τουρκική όχθη του ποταμού, σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές.

Επισήμως, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο.

Αντίθετα, η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

«Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι από τις καταθέσεις προκύπτει πως ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο.

Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της», κατέληξε.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑