Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 17th, 2022 | by fileto

0

Φωτιά στο Δημαρχείο Καβάλας – Ευτυχώς δεν επεκτάθηκε

Με τον πυροσβεστήρα στο χέρι ο φωτογράφος Τσούτσας Λάσκαρης έσβησε την φωτιά που προκλήθηκε σήμερα Πέμπτη το πρωί στις 9:30, από φωτιστικό στο ισόγειο του Δημαρχείου Καβάλας στον διάδρομο μεταξύ Γραφείου Τύπου και Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε, γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο να λαμπάδιαζε το κτήριο που είναι εσωτερικά από ξύλο (ταβάνια και σκάλες) και πιθανόν να είχαμε την χειρότερη εξέλιξη…

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, προκειμένου να διερευνήσουν τα πιθανά αιτία εκδήλωσης της και να δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση των καμμένων αντικειμένων.

Δήλωση του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μετά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό από τους συνεργάτες του και τους αξιωματικούς της Π.Υ. Καβάλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά από το προσωπικό του Δήμου Καβάλας και κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο φωτιστικό σώμα που βρίσκεται έξω από το Ταμείο.

Το εν λόγω συμβάν καταδεικνύει την ανάγκη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την επισκευή του Δημαρχείου Καβάλας, μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Οι μελέτες τόσο για το Δημαρχείο Καβάλας, όσο και για κτήρια Vix και Μούτουλα, κατατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού, για να πάρουν τη σχετική έγκριση του ΚΑΣ, από τον περασμένο Μάιο.

Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, προκειμένου να ζητήσω την επίσπευση των ενεργειών για την αναβάθμιση όλων των κτηρίων”.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επιθυμεί να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας για την άμεση ανταπόκριση της και για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Δημαρχείο.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑