Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 6th, 2022 | by fileto

0

Υποτονική η συμμετοχή πιστών στην επίσκεψη Πατριάρχη

Στην Καβάλα βρίσκεται από χθες το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος από το Σάββατο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει μια γενναία κινητοποίηση πιστών ή τα μέτρα ασφαλείας έχουν αποτρέψει πολλούς να παρεβρεθούν στους ιερούς ναούς, αλλά και στους δρόμους, γεγονός που φέρνει μια γρκίνια για το αν έγινε προετοιμασία από τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, αλλά και τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, ενώ για την Θάσο υπήρξε μια δικαιολογία ότι είναι δυνατή η φετινή τουριστική σεζόν!

Πάντως με λίγους πιστούς το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας τελέστηκε Δοξολογία για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου και του μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, τους οποίους προσφώνησε με θερμούς λόγους ο σεασμιώτατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Παρέστη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Έξω από τον ναό ήταν συγκεντρωμένη μερίδα πολιτών που διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, κατά την τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα, όπως «προδότες της Ορθοδοξίας», κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι στον σχισματικό Επιφάνιο», έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν, με την στενή επιτήρηση από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον τάφο του αειμνήστου μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των ποιμαντορικών Εγκυκλίων του μακαριστού μητροπολίτου, που εκδόθηκαν σε δύο καλαίσθητους τόμους.

Το βράδυ προς τιμήν των προσκεκλημένων υπήρχε μουσικλό πρόγραμμα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τον Κώστα Μακεδόνα!

Η επίσκεψη ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη με το εξής πρόγραμμα:

  • Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη
  • Εκδήλωση Επιμελητηρίου Καβάλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Αναγόρευση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου σε επίτιμους δημότες Καβάλας
  • Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
  • Προσκύνημα στο Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑