Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 16th, 2022 | by fileto

0

Κυνηγητό στην Εγνατία και πρόσκρουση οχήματος διακινητή

Συνελήφθησαν χθες (15-10-2022), σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και της Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί διακινητές, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα συνεχίζοντας την πορεία του, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστικό κυκλοφορίας και ο δράστης τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στην δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό, ανέπτυξε ταχύτητα και το όχημα εισήλθε στην Εθνική Οδό, όπου ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστική νησίδα, ενώ ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στο νότιο κόμβο Διδυμοτείχου της Εθνικής Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να επιχειρούν την επιβίβαση πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών στο όχημα προκειμένου να τους προωθήσουν παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑