Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 23rd, 2022 | by fileto

0

Κακό βαθμό πήρε το Δημοσιογραφικό Συνέδριο

Σε μια ακατάλληλη αίθουσα και χωρίς την ζωντάνια του παλιού καλού καιρού προσπάθησαν κάποιοι να αναβιώσουν έναν …πεθαμένο θεσμό, το Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης!

Βασικά ήταν μια μάζωξη δημοσιογράφων εξ Αθηνών που έκαναν ένα καλό τριήμερο και τίποτε περισσότερο…

Οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι ότι το παρακολούθησαν 80 δημοσιογράφοι, αλλά οι φωτογραφίες αποδεικνύουν (ίσως και να μην έχουν καλή γωνία λήψης) ότι ήταν πολύ λιγότεροι!

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης, όταν η Υφυπουργός Μετανάστευσης κλήθηκε να απαντήσει μετά την ομιλία του δημοσιογράφου Γιώργου Χρηστίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρηστίδης είναι ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, ο οποίος έφερε στο φως το ρεπορτάζ με τους 38 πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο στην ανταπόκριση που φιλοξενεί: “Στο 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα προσαρμογής των ΜΜΕ στη νέα εποχή, την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, χαρακτηρίζουν οι ραγδαίες αλλαγές και οι μεγάλες προκλήσεις.

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ…

Περιγράφοντας το τοπίο «της βιομηχανίας των Μέσων» σημείωσε πως μεταξύ άλλων θα πρέπει να εξεταστούν τα θέματα της κατοχύρωσης της δουλειάς του δημοσιογράφου, το ιδιοκτησιακό τοπίο και το επιχειρηματικό μοντέλο των ΜΜΕ «που βρίσκεται σε παρακμή» και που όπως εκτιμά έχουν άμεση σχέση με τη χαμηλή αξιοπιστία των πολιτών απέναντι στα Μέσα Ενημέρωσης και την υστέρηση της ελευθερίας του Τύπου διεθνώς. Υστέρηση που όπως είπε συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις, τη βία και τις αγωγές κατά των δημοσιογράφων, απειλώντας ευθέως την ελευθεροτυπία.

Τέλος, μεταξύ των συμπερασμάτων του συνεδρίου και ειδικότερα ως προς τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων αναφέρθηκε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τους Δημοσιογράφους και την Ασφάλεια αγγίζει πολλά σημαντικά σημεία, όπως η ιδιοκτησιακή διαφάνεια, η λειτουργία ανεξάρτητων αρχών και η εσωτερική ελευθερία στα ΜΜΕ. 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑