Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 10th, 2022 | by fileto

0

8 διακινητές σε μια μέρα στην ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα(9/10-11-2022) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, οχτώ(8)διακινητές, πέντε αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το πρωί σε επαρχιακή οδό της Ροδόπηςαστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνήςσυνέλαβαν μία ημεδαπή και έναν αλλοδαπό, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέραςστην Εθνική Οδό Αρδανίου- Ορμενίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Ακολούθως, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών οι ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην Αλεξανδρούπολη δύο αλλοδαπούς δράστες – συνεργούς του διακινητή, διότι όπως προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες μετέφεραν το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου όπου το παρέλαβε ο αλλοδαπός οδηγός – διακινητής για την προώθηση των τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.

Στη τέταρτη περίπτωση βραδινές ώρες της 9/10-11-2022, στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης, Φερών Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑