Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 21st, 2022 | by fileto

0

Ανέβασαν στη Νέα Χιλή Έβρου 45% τις αντικειμενικές

Σύμφωνα με πληροφορίες, 300 δήμοι, επί συνόλου 332 που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια, δεν υπέβαλαν υπομνήματα με τις απόψεις τους κατά την αρχική διαδικασία προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών την περίοδο 2020-2021, αν και είχαν προσκληθεί ένας προς έναν με επιστολές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Το αποτέλεσμα ήταν να μη γίνουν γνωστές στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών ορισμένες ιδιαιτερότητες που έχουν κάποιες περιοχές τους και να μη ληφθούν υπ’ όψιν κατά τον τελικό καθορισμό των τιμών, που έγινε τον Ιούνιο του 2021, με αποτέλεσμα να προκύψουν στρεβλώσεις με υπέρμετρες αυξήσεις αντικειμενικών τιμών από την 1η-1-2022 στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι διαμαρτυρίες ορισμένων από τους δήμους αυτούς εκδηλώθηκαν εκ των υστέρων, αφού δηλαδή καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν οι τιμές. 

Ωστόσο, υπήρξαν και άλλοι 32 δήμοι οι οποίοι υπέβαλαν τις γνώμες τους στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, όμως σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις οι γνώμες τους δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκύψουν και σε ορισμένους εκ των δήμων αυτών προβλήματα με υπερβολικές αυξήσεις αντικειμενικών αξιών.

Και αυτοί οι δήμοι διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, προβάλλοντας ως αιτία το γεγονός ότι οι εισηγήσεις τους δεν εισακούσθηκαν.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ Η ΝΕΑ ΧΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μπαίνοντας στην Αλεξανδρούπολη ένα ουσιαστικά προάστιο είναι η Νέα Χιλή.

Στον παραλιακό αυτόν οικισμό που ήταν παλιότερα οικισμός καλοκαιρινών διακοπών, η τιμή ζώνης διαμορφώθηκε από 800 ευρώ ανά τ.μ. σε 1.150 ευρώ ανά τ.μ., δηλαδή σημείωσε αύξηση περίπου 45%.

Αυτό, πέρα από το γεγονός ότι πετάει πολλούς ακρίτες εκτός διαφόρων κοινωνικών επιδομάτων, αποτελεί τροχοπέδη και για την περαιτέρω ανάπτυξη του ακριτικού Εβρου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑